Arodbiedrības: Darbiniekiem jābūt tiesībām uzteikt darbu algas neizmaksāšanas gadījumā

Algas neizmaksāšanas gadījumā darbiniekiem Darba likumā ir jāparedz iespēja vai nu nestrādāt ar saglabātu algu, vai arī uzteikt darbu ar nekavējošu un svarīgu iemeslu. To Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) jurists Kaspars Rācenājs.

Darba devēji reizēm mēdz padotajiem neizmaksāt algas, bet likums liek nolīgtajam arī tādā gadījumā turpināt strādāt, norādīja LBAS pārstāvis. Tāpēc organizācijas ieskatā jāparedz izmaiņas likumā.

LBAS priekšsēdētāja vietniece Gita Oškāja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja: "Tajos uzņēmumos, kuros ir arodbiedrības un tieši tās arodbiedrības, ko apvieno LBAS, aplokšņu algas nav. (..) Bet, ja runājam par sūdzībām, mēs esam konstatējuši, ka ir tiešām ļoti liela problēma, es pat teiktu kritiska, ka ir ļoti daudz darbinieku sūdzību par neizmaksātu darba samaksu. Šajā sakarā arī LBAS ir nākusi klajā ar priekšlikumiem, ko mēs ļoti ceram, ka Labklājības ministrija akceptēs. Proti, ja gadījumā darba devēji nemaksā darba samaksu, paredzēt darbiniekam tiesības atteikties veikt darbu vai izvēlēties uzteikt darba līgumu, un darbiniekam pienāktos atlaišanas pabalsts."

Tas būs arī viens no galvenajiem tematiem piektdienas Darba tiesību forumā, ko rīko LBAS.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti