Igaunijas pasta kompānijā «Omniva» – kolektīvā atlaišana; noliedz štatu mazināšanu Latvijā

Igaunijas valstij piederošā pasta pakalpojumu un loģistikas kompānija "Omniva" Igaunijā likvidēs 75 darbavietas, taču atlaišanas var skart arī darbiniekus Latvijā un Lietuvā, paziņoja uzņēmums. Uzņēmuma pārstāvniecība Latvijā gan vēlāk norādīja, ka Latvijā atlaišanas nav plānotas.

Kolektīvā atlaišana ietekmēs cilvēkus dažādos amatos un nodaļās, turklāt daudzi no pašlaik vakantajiem amatiem netiks aizpildīti. Kompānija prognozē, ka lielākā daļa pārmaiņu notiks šā gada pirmajos četros mēnešos.

"Omniva" valdes priekšsēdētājs Marts Megi skaidroja, ka loģistikas kompānijām pagājušā gada otrā puse bija ārkārtīgi sarežģīta, jo ekonomikas un ģeopolitisko sarežģījumu dēļ samazinājās sūtījumu skaits un piegāžu ķēdes kļuva ilgākas, kas palielināja "Omniva" izmaksas.

Lai saglabātu konkurētspēju, kompānijai "Omniva" izmaksas jāsamazina par vismaz 2,5 miljoniem eiro, teica Megi.

Viņš arī uzsvēra, ka procesu automatizācija vairos efektivitāti, tomēr ir jāveic arī citi taupības pasākumi. 

Tāpat Megi atzīmēja, ka Igaunija ir lielākais uzņēmuma tirgus, tādēļ darbavietu skaita samazināšana galvenokārt notiks tur, tomēr "atlaišana skar ne tikai Igaunijas darbiniekus, un pēdējo mēnešu laikā ir pārskatītas arī amatu pozīcijas "Omniva" Latvijas un Lietuvas struktūrvienībās un izmaiņas veicam visās struktūrvienībās".

"Omniva" Latvijā komunikācijas projektu vadītāja Madara Aldiņa savukārt medijus informēja, ka uzņēmums Latvijā nav plānojis cilvēku atbrīvošana no darba, lēmumi par amata vietu likvidēšanu skars nodarbinātos Igaunijā – pamatā tos, kas saistīti ar universālā pasta pakalpojumu sniegšanu.

"Vienlaikus informējam, ka kopumā uzņēmuma darbības rezultāti Latvijā iepriekšējā gadā ir bijuši pozitīvi un pat labāki nekā iepriekš, un darbavietu likvidēšana saistīta ar uzņēmuma darbības efektivitātes uzlabošanu Igaunijā," norādīja Aldiņa.

"Omniva" ir Igaunijas valstij piederoša kompānija, kas piedāvā loģistikas, digitālos un starptautiskā tranzīta pakalpojumus.

Kompānijas apgrozījums 2023. gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā attiecīgo periodu gadu iepriekš pieauga par 8,9% – līdz 31,4 miljoniem eiro, tomēr uzņēmums strādājis ar gandrīz 1,4 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā 26 miljonu eiro peļņai 2022. gada jūlijā–septembrī.

Latvijā "Omniva" apgrozījums 2022. gadā bija 18,367 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,8 reizes un bija 635 072 eiro. Kompānija reģistrēta 2012. gadā, tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Eesti Post".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti