Sadaļas Sadaļas

Latvijā sniegs klāj zemi jau gandrīz piecus mēnešus

Alūksni sniegs šajā ziemā klāj jau 140. dienu, tie ir četri mēneši un 20 dienas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pirmā sniega kārta pērn daudzviet Latvijā izveidojās 25. oktobrī, tā noturējās vairākas dienas, Vidzemē pat vairāk nekā nedēļu, taču pēc tam nokusa. Nākamreiz sniegs Vidzemē uzsniga uz palikšanu - sniega kārta, kas izveidojās 25. novembrī, nav nokususi joprojām, turklāt Alūksnē sniega segas biezums aprīļa sākumā ir viens no lielākajiem, kāds šoziem bijis - piektdienas rītā tie bija 55 centimetri.

Citviet Latvijā sniega kārta klāj zemi īsāku laiku. Piemēram, Rīgā tās ir 129 dienas, bet Liepājā tikai aptuveni 80 dienas (februāra pašās beigās sniegs nokusa, bet kopš tā laika brīžiem sīka sniega kārtiņa izveidojas).

Sniega kārtas biezums šogad ir lielāks nekā parasti un dažviet pārspēti arī seni rekordi. Griškānu meteoroloģisko novērojumu stacijā, kas atrodas dažus kilometrus uz austrumiem no Rēzeknes, 2.aprīlī tika izmērīts 50 centimetru dziļš sniegs. Tik daudz sniega Rēzeknē nav bijis kopš 1996.gada, kad sniega kārtas augstums sasniedza 67 cm, un arī togad visdziļākais sniegs bija aprīļa sākumā, liecina aģentūras BNS apkopoties LVĢMC dati.

Prognozes liecina, ka Vidzemes un Alūksnes augstienē vienlaidus sniega sega var saglabāties vēl 2-3 nedēļas, šādā gadījumā Alūksnē sniega kārta zemi būs klājusi gandrīz pusgadu.

Ilggadīgie novērojumi liecina, ka vidēji sniega sega Kurzemē noturas 70-75 dienas, bet Vidzemes un Alūksnes augstienē aptuveni 110 dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Laika ziņas
Laika ziņas
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt