Vera Singajevska: Mans darbs ir bijusi viena skaista rotaļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Visas manas lomas un aktiera darbs man ir bijusi viena skaista rotaļa," tā pirms gada Latvijas Radio raidījumam "Kultūras Rondo" Vera Singajevska apliecināja, cik augstu vērtē savu profesiju.

Intervijā viņa atminas, ka daudzreiz dzirdējusi aktierus sakām – vai, kā es piekusu.

Es domāju, kas tur ko piekust! Spēlējot Karlsonu, es esmu vienos polsteros, mani ir tehnika – baterijas un auklas ap vēderu, lai varētu iedarbināt. Kas tur grūts - pašam savā figūrā spēlēt!" teic Vera Singajevska.

Intervijā aktrise pauž neizpratni arī par to, ka daudzi saviem bērniem nenovēl aktiera profesiju, sakot, ka tā ir smaga. "Ja man būtu desmit bērni, lai viņi visi ir aktieri, tikai apdāvināti, protams," uzsver aktrise.

Vera Singajevska neslēpj – aktiera profesija viņai šķiet visskaistākā: "Tas, ko pasaulē visvairāk esmu mīlējusi, tā ir ģimene un teātris. Ko te vairāk pateikt?"

Kā jau vēstījām, 26. aprīlī mūžībā aizgājusi izcilā latviešu aktrise Vera Singajevska. Aktrise nesagaidīja savu 91. dzimšanas dienu, kas ir 28.aprīlī. Singajevska dzimusi 1923. gadā Ukrainas PSR Kijevas guberņā.

Vispopulārākā aktrises loma bija zviedru bērnu grāmatu autores Astrīdas Lindgrēnas radītais tēls Karlsons.  Singajevska strādājusi Jelgavas teātrī, Jaunatnes teātrī, kā arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Latvijas Radio arhīvā glabājas vairāk nekā 800 Veras Singajevskas balss ierakstu - dziesmas, pasakas, lomas radioiestudējumos, viņas pašas dramatizējumi un režijas darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti