Panorāma

Rīgā kārtējo reizi pauž atbalstu baltkrievu tautai

Panorāma

Gadiem tiesājas par salūzušu gūžas protēzi

Valmieras teātrī "melnā humora" komēdija "Leitnants no Inišmoras"

Valmieras teātrī pirmizrāde «melnā humora» komēdijai «Inišmoras leitnants»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vai jums kādreiz nācies pazaudēt kaķīti? Īru Nacionālās atbrīvošanas armijas leitnantam Padrikam liekas, ka ar viņu tieši tas ir noticis. Kā bija patiesībā un vai tiešām stāsts ir par runci Tomasu – par to visu Valmieras teātra jaunākajā uzvedumā “Inišmoras leitnants”.

Vienu dienu leitnants Padriks pamet cīņubiedrus Īru Republikāņu armijā un atgriežas Inišmorā. Viņš grib noskaidrot, kas pa to laiku noticis ar viņa kaķīti Tomasu. Uz izrādās, ka mīlestība pret kaķīti ir stiprāka par mīlestību pret dzimteni, tēvu, māti, ģimeni. Neviens, kas būs nodarījis pāri Tomasiņam, nepaliks vesels pēc tam, kad par to būs uzzinājis Īru Nacionālās atbrīvošanas armijas leitnants. 

Dramaturga Mārtina Makdonas luga saņēmusi dramaturģijas balvas un daudzviet pasaulē iestudēta. Viņš deklarējis, ka šeit izvēlējies robežu starp komēdiju un nežēlību, jo viena izgaismojot otru. Caur cinisko, melno, trako humoru – par nopietno.

Režisora Mārtiņa Eihes iestudējumā lomas atveido Aigars Apinis, Januss Johansons, Mārtiņš Liepa, Meinards Liepiņš, Mārtiņš Meiers, Klinta Reinholde, Uldis Sniķers.

"Domāju, ka katrs skatītājs Tomasiņu ieraudzīs pa savam. Citam tas būs cinisms, citam Tomasiņš būs pārprasta mīlestība, citam – garlaicīga dzīve," saka aktieris Aigars Apinis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti