Tukumā notiks labdarības deju uzvedums Ziedoņa ķiršu dārza izveidei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30.jūlijā plkst. 19 Tukuma pilsētas kultūras namā notiks deju uzvedums "Ļauj man iet pasaulē", kura ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa ķiršu dārza attīstībai Tukumā.

Kad Imants Ziedonis svinēja savu 77 gadu dzimšanas dienu, Tukumā tika iedibināta jauna tradīcija - Ziedoņa ķiršu dārza veidošana. Pēc pieciem gadiem šim notikumam tapis īpašs veltījums. Ar daudzu jauniešu atbalstu un atsaucību Tukuma pilsētas kultūras nama režisore Liene Venterzute iestudējusi ilgi lolotu projektu - deju uzvedumu "Ļauj man iet pasaulē".

Režisore cer, ka viņas ideja būs labs ieguldījums Imanta Ziedoņa ķiršu dārza pilnveidošanā. "Ar domu, ka ķiršu dārzs reiz taps par brīnišķīgu tikšanās un pastaigu vietu, ka ķiršu ziedēšanas laiks mūsu pilsētā kļūs par kaut ko īpašu un atmiņā paliekošu," teic Liene Venterzute.

Imanta Ziedoņa dzejas rindas "Ļauj man iet pasaulē smukumā, tā kā ķirši zied Tukumā" rotā ēkas sienu Katrīnas laukumā. Kā norāda projekta īstenotāji, tās precīzi raksturo projekta ideju - vairot apgarotību, radošumu un vienotību, jo dejas uzvedumā būs ietverti četri skaistumi - deja, dzeja, mūzika un daba.

Deju uzvedumā "Ļauj man iet pasaulē" skanēs Imanta Ziedoņa dzeja un epifānijas, tiks izmantota fonda "Viegli" mūzika, piedalīsies modes deju studija "Demo" un priekšnesums tiks papildināts ar Elīnas Matvejevas veidotajām projekcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti