Rīta Panorāma

Ķekavā skolniekiem maksās stipendijas

Rīta Panorāma

Vai iespējams jau nākamnedēļ gaidāmas pārbīdes valdībā?

Daugavpils teātra radošais gars

Šapošņikovs: Daugavpils teātris var atļauties strādāt ar prieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 2 mēnešiem.

Pirms diviem gadiem finanšu problēmu nomocītais un asus kritiķu vārdus saņēmušais Daugavpils teātris atdzimst un var atļauties strādāt ar prieku, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” atzina Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.

Viņš pastāstīja, ka reģionālajam teātrim ir jānodrošina pēc iespējas plašāks repertuārs, dažādam vecuma grupām un arī dažādas valodās – Daugavpils teātrī ir izrādes krieviski, latviski un latgaliski. Taču reģiona skatītāji ir labvēlīgāki, jo tur dzīvo īsti patrioti.

Šapošņikovs arī atzina, ka Daugavpils teātris atdzimst, ne tikai pateicoties skatītājiem, bet arī pateicoties Daugavpils domes atbalstam. 

Skatītāji izrādēs dažādās valodās daudz neatšķiras, vien iestudējumi latgaliski vairāk piesaista lauku iedzīvotāju interesi. Taču bažas par to, ka Latgale nevēlēsies skatīties „smagas”, filozofiskas izrādes, bija nepamatotas, un Daugavpils teātrī gan komēdijas, gan nopietnākas izrādes ir vienlīdz pieprasītas.  

Tagad „mēs maz runājām par problēmām, pirms diviem gadiem galvenā tēma bija problēmas, bet tagad ir tikai ikdienas darbs. Interesants, tas prasa piepūli, bet tās nav tādas totālas problēmas, par kurām es gribētu aprunāt”.

Esam laimīgi, ka varam atļauties strādāt ar prieku,” sacīja Šapošņikovs.

Jau ziņots, ka iepriekšējā sezonā krietni audzis Daugavpils teātra skatītāju skaits, tādēļ teātris, kurš bija uz bankrota sliekšņa, nostājies uz kājām un sācis attīstību. Tuvojoties jaunajai sezonai, Daugavpils teātris atjaunoja materiāli tehnisko bāzi un plāno sagatavot jaunus aktierus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti