Režisors un aktieris Ēriks Vilsons radījis monoizrādi pusaudžiem «R. Blaumaņa Pazudušais dēls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zālē 21. janvārī notiks Ērika Vilsona monoizrādes "R. Blaumaņa Pazudušais dēls" pirmizrāde, kas paredzēta vidusskolas vecuma jauniešiem, medijus informē kultūras attīstības biedrības "Tapala lapa" pārstāve Kristīne Timermane.

Iestudējuma aktieris un režisors Ēriks Vilsons, izmantojot Rūdolfa Blaumaņa lugas "Pazudušais dēls" sižetu, vērsīs skatītāju uzmanību uz dramaturģiju kā literatūras veidu un aicinās uz kopīgu refleksiju par ētiskiem jautājumiem, kas skar vecāku un bērnu, draugu un mīļoto cilvēku attiecības.

Iestudējums veidots, Ērikam Vilsonam sadarbojoties ar dēlu Robertu Vilsonu – monoizrādes dramaturgu un režisora asistentu.

"Rūdolfs Blaumanis ir labs dramaturgs. Jautājumi, kurus viņš savos darbos risina, joprojām ir aktuāli, taču kopš Blaumaņa ir pagājis ilgs laiks – viņa darbi var šķist grūti uztverami vai pat garlaicīgi.

Tāpēc mēs esam aktualizējuši “Pazudušā dēla” stāstu, parādot, ka Blaumanis var būt labs sarunbiedrs arī jauniešiem, kas dzīvo 21. gadsimtā. "Pazudušais dēls" uzdod jautājumus par sociālo statusu, bērnu un vecāku attiecībām, par draudzību un mīlestību, kā arī par kļūdīšanos un piedošanu," skaidro Roberts Vilsons, kurš, balstoties uz Rūdolfa Blaumaņa lugas "Pazudušais dēls" un noveles "Pērkoņa negaiss" tekstu, šo lielformāta skatuves darbu pielāgojis monoizrādes formātam.

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un iekļauta Latvijas valsts simtgades programmas "Latvijas skolas soma" piedāvājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti