Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Riekstiņu

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Intaru Rešetinu

Rešetins pārbauda muskuļus JRT un vēlas «aplipināt» publiku ar franču dramaturģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Intars Rešetins nupat izrādē "Cerību ezers" spoži nospēlējis režisoru Vladislavu Nastavševu – paša režisora radītajā darbā, tūlīt pēc pirmizrādes kopā ar kolēģiem Dailes teātrī metas “Hameleonu rotaļās – Spanovska ballītē”, bet jaunajā teātra sezonā plāno "aplipināt" Latvijas publiku ar mūsdienu franču dramaturģiju, iestudējot Floriana Zellera lugas.

Jau vēstīts, ka režisora Vladislava Nastavševa iestudējums “Cerību ezers” piedzīvoja pirmizrādi Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 5.jūnijā.

„Kad piekritu šim projektam, es neapzinājos, uz ko esmu, tautas valodā runājot, parakstījies, jo darbs bija grūts, intensīvs, un tiešām ar Vladu strādāt  - aktieri, kas strādājuši, piekritīs - ir diezgan sarežģīti, jo viņš ir impulsīvs, prasīgs, bet tajā pašā laikā man bija savtīgi nolūki – pēc divām dienām jāaizstāv diplomdarbs, mēģinu iegūt režisora grādu beidzot, un tā bija lieliska pieredze – strādāt pie viena no vadošajiem jaunajiem režisoriem Latvijā, apgūt kaut kādas prasmes, kas skolā netiek mācītas,” intervijā "Rīta Panorāmā" skaidro Rešetins.

Rešetins uzskata, ka spēlējot JRT, "ir iespēja pārbaudīt savus muskuļus, spēlējot kopā ar Gunu Zariņu, Andri Keišu, Vili Daudziņu, Kasparu Znotiņu utt., saprast, vai tu spēj tajā līmenī elpot". Aktieris to sauca par labu pārbaudījumu.

Teātris ir brīnišķīga prizma, caur kuru komunicēt ar skatītāju par kutelīgām problēmām, uzsver Rešetins. Raksturojot nākamo projektu – Dailes teātra sezonas noslēguma koncertu "Hameleona rotaļas - Spanovska ballīte", kas izskanēs 10., 11. un 12.jūnijā, Rešetins teic: „Tas būs viens lustīgs gabals, kur mēs paši, aktieri, atpūtīsimies. Mums bija gana gara sezona.” Pārsteigumus Rešetins sola gan Dailes teātra sezonas noslēguma koncertā, gan ballītē, kas notiks 12.jūnijā. Koncerta "Hameleona rotaļas - Spanovska ballīte" radošajā komandā strādā Intars Rešetins, Artūrs Skrastiņš, Mārtiņš Vilkārsis, Ilze Vītoliņa un Inga Krasovska.

Savukārt jaunajā teātra sezonā Rešetins plāno iepazīstināt Latvijas publiku ar mūsdienu franču dramaturģiju un vienu no šobrīd spēcīgākajiem dramaturgiem Florianu Zelleru.

Vienu no Zellera lugām - "Ja tevis vairs nebūtu" (oriģinālnosaukums "Si tu mourais" (2006)) Rešetins iestudēs septembrī Dailes teātrī. Pirmizrāde paredzēta 30.septembrī. Izrādē lomas atveidos Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Ivars Auziņš un Dārta Daneviča. Pēc tam Rešetinam ir plāns iestudēt Floriana Zellera lugu „Tēvs” (Le Père) Latvijas Nacionālajā teātrī. Par šo lugu Zellers 2014.gadā saņēma Moljēra prēmiju, kas tiek uzskatīta par augstāko apbalvojumu teātra mākslā Francijā.

„Vēlos aplipināt Latvijas mērķauditoriju ar šo brīnišķīgo autoru,” plānus atklāj Rešetins, skaidrojot, ka viņam svarīgi, lai luga būtu aktuāla, asprātīga un viņam pašam tuva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti