Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rihardu Kozlovski

Rīta Panorāma

Intervija Ar Laimdotu Straujumu

DDT pirmizrāde "Medījums"

Pirmizrādi piedzīvos Mārča Lāča skarbais trilleris «Medījums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

17. martā "Dirty Deal Teatro" gaidāma režisora Mārča Lāča izrādes “Medījums” pirmizrāde – savdabīgā un skarbā leļļu teātra izrādē pieaugušajiem režisors Mārcis Lācis risina cilvēka dabai svarīgus jautājumus par kaisli un ilgām pēc citas dzīves. 

“Tāda eksistenciālistiska tēma – vai nu mēs pieņemam visus šos ārprātīgos spēles noteikumus, vai nu kaut kā attālināmies no tiem. Mednieks izvēlējies peiet malā, tādēļ zvēri ir ar cilvēku īpašībām,” tā savu ieceri galveno varoņu lomā izvēlēties zvēru lelles skaidro izrādes režisors.

Izrādes “Medījums” stāsts ir par cilvēku, kas dzīvo vientuļā meža būdā un medī zvērus – trušus, briežus, āžus un lāčus, kas kļūst par viņa trofejām. Savāktas kopā, trofejas ilgojas atriebības, un tieši zvēru sarunās atklājas patiesība par cilvēka dabu. Svarīga loma izrādē ir ne tikai varoņu, bet arī telpas izvēlei - savrupā meža būda ir ideāla vieta pārdomām un atklāsmēm. 

Izrādes tapšanā izmantotas dažādas leļļu tehnikas, taču arī dramatiskā teātra aktieri darbojas kā līdzvērtīgi spēles partneri, kas ir interesanta pieredze ne vien skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem. 

Kā iepriekš vēstīts, izrādē “Medījums” piedalās aktieri Jānis Skanis, Mārtiņš Brūveris, Armands Berģis, Antons Zamišļajevs un pats režisors Mārcis Lācis. Dramaturģijas konsultante ir Justīne Kļava, dziesmu tekstu autors – Andris Kalnozols, scenogrāfi – Aivars Žukovskis un Jānis Bijubens, kostīmu mākslinieces – Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, leļļu māksliniece – Marta Batbajarina, mūzikas autors – Toms Auniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti