Kultūras ziņas

Sācies Homo Novus festivāls

Kultūras ziņas

Izskanējis "Kremerata Baltica" festivāls

Opera un balets atklāj 101. sezonu

Opera un balets atklāj 101. sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētku gaisotnē 5. septembra vakarā Latvijas Nacionālā opera un balets atklāja savas darbības 101.sezonu. Nacionālā baleta trupa atklāšanas galā koncertam bija izvēlējušies gan klasiku, gan fragmentus no pagājušas sezonas spilgtākajiem iestudējumiem un arī jauno horeogrāfu darbiem. Savukārt operas solisti līdzās opermākslas klasikai jau ieskandināja fragmentus no sezonas pirmā jauniestudējuma - Imanta Kalniņa operas “Spēlēju ,dancoju”, kā arī no operām “Pīķa dāma” un “Dons Žuans”.  

Ar Pētera Čaikovska baleta “Apburtās princeses” Zieduvijas valša skaņām veras priekškars jaunajai sezonai. Latvijas Nacionālās operas un baleta 600 cilvēku radošo un tehnisko darbinieku kuplo saimi uzrunāja Zigmars Liepiņš, kura rokās Nacionālās operas un baleta vadība bija sešus gadus. Kā zināms, jau pēc diviem mēnešiem notiks operas vadības maiņa.

“Baletu fragmentu kaleidoskops no klasikas līdz mūsdienām, kā arī baleta solistu sniegums koncertā nomaina viens otru – tā patiesi ir aizraujoša un aci priecējoša jaunības skaistuma, tehniskās varēšanas, izteiksmīgas ķermeņa plastikas un dvēseles lidojuma māksla,” saka Liepiņš.

Operas mākslinieku sniegumā jau ieskanas gaidāmo jauniestudējumu akordi. Tie sezonā būs trīs – “Spēlēju, dancoju”,  “Pīķa dāma” un “Dons Žuans”.

Galā koncertā klausītāju aplausi skan arī visiem pieciem opernama diriģentiem - Mārtiņam  Ozoliņam, Jānim Liepiņam, Andrim Veismanim, Farhadam Stadem un Normundam Vaicim, kā arī galvenajam diriģentam Mārtiņam Ozoliņam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti