Dienas ziņas

Ģimenes sacenšas Vecgada volejbola turnīrā

Dienas ziņas

"Zirgaudzētavā Kocēni" aizvadīts veiksmīgs gads

Valmieras teātrī godina labākos

Nosaukti Valmieras teātra šīs sezonas labākie mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

29.decembrī Valmieras drāmas teātrī pēc grupas "Iļģi" svētku koncertprogrammas "Saule griežas. Spēlēju" notika teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja pagājušās sezonas labākos māksliniekus. Pasniegtas arī simpātiju balvas "Skatītāju balss", kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojumā.

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Dace Everss un Elīna Vāne. Savukārt labāko aktieru balvu saņēma Ivo Martinsons un Mārtiņš Meiers.

“Laba sezona bija, laba. Labas lomas –  tādas, kur ir daudz ko darīt. Nebija vieglas viņas, man jau patīk, ka ir pārbaudījums. Grūtākais bija “Saules pelni”, ārprātīgs temps manī iekšā, un tur tieši atkal noņem, lai es esmu mierīga, lenāk viss  –  tas man vispār vienmēr ir ļoti grūti,” stāsta Dace Everss.                

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma ilggadējā Valmieras teātra aktrise Lelde Kalēja, kura gandrīz 50 radošā mūža gados nospēlējusi vairāk nekā 70 lomas un joprojām ir uz skatuves - šobrīd Marlēnas lomā izrādē "Sudraba gaisma". Kā katru gadu, arī šogad tika pasniegta Gada tehniskā darbinieka balva, to saņēma Uzvedumu daļas darbinieks Māris Lopatko.

Skatītāju balsojumā "Skatītāju balss" šogad pirmo reizi tika pasniegtas balvas piecās nominācijās. Sīvākā konkurence bija nominācijā "Gada aktrise pirmā plāna lomā", kur labākās aktrises balvu saņēma Māra Mennika par Agneses Kagaines lomu izrādē "Debesis ir mums" un Māras lomu izrādē "Apjukums", savukārt par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ilzi Pukinsku par Annules lomu izrādē "Vienādas asinis" un Pates lomu izrādē "Maija un Paija".

Nominācijā "Gada aktieris pirmā plāna lomā" balvu nu jau trešo gadu pēc kārtas saņēma Mārtiņš Meiers, šoreiz par Mārtiņa lomu izrādē "Apjukums", bet "Gada aktieris otrā plāna lomā" - Kārlis Neimanis par Emīla Rozenberga lomu izrādē "Balle būs".

“Tas man ļoti silda sirdi, tā kā par to liels paldies skatītājiem. Jā, un kolēģu vērtējums – tas vienkārši, viņš ir aizkulisēs ļoti skarbs un citreiz, nu vienmēr mēs esam diezgan prasīgi viens pret otru, runājam skaidru valodu, tādēļ pateicība no viņiem, atzinība –  nu tas ir amatu brāļu atzinība,” uzsver Meiers.

Skatītāji balsojumā noteica arī pagājušās sezonas Gada izrādi. Par to pārliecinoši kļuva muzikālais un dejiskais iestudējums par mums pašiem - latviešiem - "Balle būs" Reiņa Suhanova režijā.

“Kas mani ļoti patīkami iepriecina un par ko es nebeidzu noliekt galvu skatītāju priekšā, – pagājušajā gadā mums ir palielinājies skatītāju skaits gandrīz par 10 tūkstošiem, tā kā mēs tiešām esam pateicīgi un turpināsim spēlēt, lai būtu pilnas zāles,” intervijā Vidzemes televīzijai saka Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena.

Aizvadītajā sezonā Valmieras teātrī tapušas 10 jaunas izrādes, tostarp tādi latviešu dramaturģijas iestudējumi kā “Maija un Paija”, “Debesis ir mums”, “Lattia” un “Balle būs”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti