Dienas ziņas

Sakopj Pirmā pasaules kara apbedījumu vietas

Dienas ziņas

Jaunie uzņēmēji izvēlas netradicionālas nodarbes

Teātrim jāmeklē nauda jauniem radiomikrofoniem

Liepājas teātrim jāmeklē nauda jauniem radiomikrofoniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 1.jūlija Latvijas koncertiestādes un teātri vairs nevarēs izmantot līdz šim izrādēs lietoto radiomikrofonu frekvenci. Tādēļ Liepājas teātrim būs jāiegādājas jauna aparatūra, kas varētu izmaksāt vairāk nekā 70 000 eiro. Likumprojekts par attiecīgo frekvenču pāriešanu mobilo operatoru pārvaldībā Kultūras ministrijai bija zināms jau 2013.gadā, bet oficiālu vēstuli Liepājas teātris saņēmis tikai šā gada aprīlī.

Liepājas teātra izrāde "Pūt, vējiņi!" ir viens no šobrīd teātra repertuārā esošajiem iestudējumiem, kuru demonstrēšana nav iedomājama bez radiomikrofonu palīdzības. Kopumā tie šobrīd nepieciešami aptuveni pusei teātra iestudējumu.

"Ja mums šis jautājums netiek atrisināts, ja mums nav šo mikrofonu, ja nevaram strādāt vairs šajās frekvencēs, tad gandrīz piecdesmit procenti no repertuāra ir jāizmet ārā," saka Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Esošo aparatūru, kas ir Liepājas teātra rīcībā, nevar pārregulēt uz citu frekvenci. Teātrim būtu nepieciešami 25 jauni radiomikrofoni.

"Pateicoties Ziemassvētku koncerta ieņēmumiem, mēs esam nopirkuši diezgan mūsdienīgu aparatūru. Mums ir divi rokas radiomikrofoni, kurus var pārstartēt uz jaunajām frekvencēm, bet ar to nevar nospēlēt "Pūt, vējiņus!"," norāda Laukšteins.

Liepājas teātris ir vienīgais teātris valstī, kas nav valsts paspārnē. To dotē Liepājas pašvaldība. Kur dabūt naudu, tagad galvu lauza Liepājas dome. Pēc teātra direktora sastādītās tāmes jaunas aparatūras iegāde varētu izmaksāt teju 74 000 eiro. Pašvaldība plāno veikt iepirkuma procedūru, lai precizētu izmaksas.

"Tas tomēr ir finansējums, ko gada vidū nav tik viegli ieplānot. Runāsim ar atbildīgajām institūcijām, vai pastāv iespēja ieviešanas termiņu pārcelt, vai pastāv kaut kāds starprisinājums," skaidro Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

Ja arī finansējums tiks rasts, nav zināms, cik ilgā laikā aparatūru piegādās. Tomēr jau jūlija beigās un augusta sākumā sākas darbs pie jauniestudējumiem, tostarp režisora Dž.Dž.Džilindžera muzikālas izrādes "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši'', kuras iestudēšanai būs nepieciešami radiomikrofoni. Pirmizrāde paredzēta septembra beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti