Liepājas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos «Zeķu zaķa pidžamu ballīte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas Leļļu teātrī svētdien, 29.janvārī, pirmizrādi piedzīvos jaunākais šīs sezonas iestudējums "Zeķu zaķa pidžamu ballīte". Iestudējums tapis pēc latviešu autores Līnas Ivanovas grāmatas motīviem un piemērots pašai mazākajai auditorijai. Liepājas leļļu teātris aizvada jau 28. sezonu un šobrīd aktīvi strādā, lai iekarotu savu vietu arī Latvijas mērogā.

Izrāde pa draudzību

"Zeķu zaķa pidžamu ballīte" ir jaunākais iestudējums Liepājas Leļļu teātrī, kas mazajiem skatītājiem stāstīs par draudzību, atklāj aktieris Ingars Gudermanis. Galvenais varonis, protams, nēsā zeķes, citādi jau tas nebūtu zeķu zaķis.

"Zeķu zaķis tāpēc, ka viņš valkā zeķes, jo parasti esam pieraduši redzēt zaķus bez zeķēm vai Lieldienās ar olu grozu. (..) Bet šis zaķis staigā pa mežu zeķēs. Pēc tā viņu arī atpazīst, ka tas ir tas zeķu zaķis," teica Gudermanis.

Aktieris atklāj, ka šis iestudējums tapis pašiem mazākajiem skatītājiem un stāstīs par vienu no būtiskākajām vērtībām cilvēka dzīvē – draudzību.

"Šajā izrādē kaut kādas lietas un tēmas var atrast jebkurš, arī lielāki bērni un vecāki. Mūžīgā tēma, kas atrodama jebkurā grāmatā vai kino, ir draudzība.

Bez draugiem mums šajā dzīvē būtu bēdīgi, un īstu draugu nemaz nav tik daudz. Zeķu zaķim tādi ir tikai divi īsti draugi – lācis un kaķis.

Viņš aizsūta ziņu, ka jānāk ciemos uz ballīti, bet draugi mežā apmaldās. Kā tas viss atrisinās, ir jānāk un jāskatās uz vietas," stāsta aktieris.

Teātra izaicinājumi

Šobrīd Liepājas Leļļu teātrī pašlaik strādā 15 cilvēki, no tiem seši ir aktieri, stāsta vadītāja Lelde Vīksna, kura pieņēmusi savā dzīvē jaunu izaicinājumu – strādāt leļļu teātri.

Vīksna ir pieredzējis profesionālis kultūras nozarē un  leļļu teātrī savu artavu iegulda nepilnu gadu. Liepājas leļļu teātris strādā pašvaldības paspārnē un pelna arī pats.

"Leļļu teātrim ir jāiekaro stabila vieta ne tikai Liepājas kultūras telpā, bet arī Latvijas mērogā. Pēdējos gados šis spožums ir nedaudz pazaudēts,

jo Latvijā ir piedzīvotas dažādas krīzes, kas skārušas arī leļļu teātri. Tagad ir izaicinājums doties uz priekšu ar jaunu sparu," teica Vīksna.

Nākamais iestudējums taps Leldes Kaupužes režijā. "Tā būs izrāde, kur dramatizējumu pēc latviešu pasaku motīviem veidojusi pati režisore. Izrādes nosaukums ir "Teika par vilciņu".  Vēl maijā gaidāma pēdējā pirmizrāde Valda Pavlovska režijā. Tā būs skaistā un klasiskā "Īkstīte"," teica teātra direktore.

Gada laikā Liepājas leļļu teātrī  top četri jauniestudējumi, taču repertuārā ir vienpadsmit izrādes. Vissenākā un daudziem zināmā ir izrāde par trīs sivēntiņiem, bet to, kāds izskatās zeķu zaķis, to varēs ieraudzīt Liepājā šajā svētdienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti