Izrāde «Ezītis miglā» liks domāt par draudzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rīt teātra klubā „Austrumu robeža” pirmizrādi piedzīvos muzikāla izrāde pieaugušajiem par īstu draudzību - „Ezītis miglā”. Tajā pirmo reizi uz vienas skatuves sastapsies divi populāri aktieri - Arnis Līcītis un Mārtiņš Vilsons, savukārt trešais dalībnieks būs mūziķis Niks Matvejevs, kas speciāli izrādei komponējis arī dziesmas.

Izrādes pamatā ir Sergeja Kozlova pasaku motīvi, kas sirsnīgi, mīļi un arī ar dziļiem zemtekstiem vēsta par cilvēcisko attiecību skaistumu. Interesanti, ka izrāde pēc Kozlova pasaku motīviem patlaban top arī „Dirty Deal Teatro”, tādējādi apliecinot, ka īstas draudzības tēma šobrīd ir īpaši aktuāla. Sergeja Kozlova pasakas ir sirsnīgi un mīļi stāsti par Ezīša, Lācēna un citu meža dzīvnieciņu dzīvi, taču zemtekstā tas ir stāsts par cilvēkiem un visu skaistāko, ko mēs viens otram spējam sniegt un dāvināt.

Aktieri Arnis Līcītis un Mārtiņš Vilsons kopā ar mūziķi Niku Matvejevu veidos muzikālu, brīžiem mazliet smeldzīgu, bet galvenokārt priecīgu un dzīvi apliecinošu kolāžu, Kozlova pasakas izmantojot kā spilgtas līdzības par cilvēku attiecībām. „Tā grāmata ir adresēta visiem, tāpat kā „Vinnijs Pūks” un citi līdzīgi darbi, jo tajos iekšā ir saturisks „biezums”. Katrs tur var atrast ko savu. Vēl nāk prātā doma, ka, ja šī tēma interesē vairākus teātrus vienlaikus, tad varbūt kaut kas nav kārtībā ar mūsu sabiedrību,” saka aktieri.

Izrādes dalībnieki atzīst, ka, veidojot šo darbu, arī viņi paši gūst daudz prieka, dažkārt viņiem kopā ir ļoti jautri, un tas nozīmē, ka viņi ne tikai spēlē par draudzību, bet arī paši kļuvuši par visnotaļ draudzīgu un ciešu trijotni: „Šeit mēs esam it kā trīs veči, kāds teiks - mīlas trīsstūris, bet lai sauc kā grib…, jo izrādes pamatā ir patiesas, kanoniskas vērtības, un cilvēku attiecību ziņā kanoniska vērtība ir draudzība”.

Visi trīs mākslinieki izrādē gan būs aktieri, gan kopīgi muzicēs. Mārtiņš Vilsons ir pateicīgs Nikam Matvejevam par toleranci attieksmē pret aktieru muzikālajām izpausmēm, Niks savukārt ar ironiju nožēlo, ka ezīša un lācēna dziesmas nav pieteicis Eirovīzijai…

Mākslinieki uzsver, ka viņi mērķi būtu sasnieguši, ja pēc izrādes cilvēki vēlētos apkampt viens otru ciešāk, gribētu mīlēt stiprāk un pateiktu cits citam ko labu.

Pirmizrāde „Ezītis miglā” teātra klubā „Austrumu Robeža” būs skatāma rītvakar. 28. februārī savukārt pirmizrādi „Dirty Deal Teatro” piedzīvos Dmitrija Petrenko veidotā izrāde „Sen jau tā vajadzēja, Zaķi” un arī tās pamatā būs Sergeja Kozlova pasaku motīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti