Kultūras ziņas

Gleznotāja Bruno Vasiļevska ideālā pasaule

Kultūras ziņas

Trīs grāmatas vēstures cienītājiem

Etīžu teātris "Nerten" skaidros "Kā bija patiesībā"

Etīžu teātris «Nerten» skaidros «Kā bija patiesībā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Joprojām vienīgais etīžu teātris Latvijā “Nerten” piedzīvo jau 14. sezonu. Radošais duets Svens Kuzmins un Toms Treibergs jauno sezonu iesāk ar izrādi “Kā bija patiesībā”. 

Savas darbības sākumā puiši vēlējās dibināt smagā metāla grupu un, lai atšķirtos citu mūziķu vidū, metālistu talismana skaitļu 666 vietā viņi izvēlējās lietot 444. Taču abiem draugiem nebija mūzikas instrumentu, tāpēc viņi izveidoja etīžu teātri “Nerten”, kam savs skatītāju loks veidojas arī ārpus Latvijas.

14. sezonu ''Nerten'' atklās ar izrādi “Kā bija patiesībā” nedēļas nogalē Latvijas Kultūras akadēmijas “Zirgu pastā”. Nu jau tradicionāli kāda no etīdēm norit aktieru interpretētā svešvalodā. Lietuvieši Žagares kultūras festivālā “Fringe” pērnvasar bija pirmie, kas redzējuši Svena Kuzmina un Toma Treiberga īpašo lietuviešu valodu etīdē par kāda puiša pirmo darba dienu ražotnē “Žemaitijas piens”.

Tā ir zināmā mērā parodija par pašu nezināšanu, norāda mākslinieki,

“Nerten” lietoto svešvalodu apvārsnis ģeogrāfiski paplašinās. Iepriecinājumam lai gatavojas ne tikai svētdienas izrādes apmeklētāji, bet arī  zviedru teātra cienītāji, kam “Nerten” veltījis etīdi par viņu tautā mīlēto kino režisoru Ingmaru Bergmanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti