Elīna Dzelme un Dārta Daneviča eksperimentēs ar skatītājiem 24 stundu performancē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kalnciema kvartālā no 14.aprīļa plkst. 22 līdz 15.aprīļa plkst. 22 būs skatāma aktrišu Elīnas Dzelmes un Dārtas Danevičas 24 stundu performance "Dzīvo damies". Radošo eksperimentu pirmās daļas laikā abas mākslinieces pavadīs 24 stundas slēgtā, pilnīgi caurredzamā stikla konstrukcijā. Ikvienam skatītājam, projekta laikā sazvanot tā dalībnieces, būs iespēja piedalīties performancē un tādētāji ietekmēt eksperimenta tālāko norisi.
 

Performance "Dzīvo damies" ir radošo meklējumu projekta pirmais cikls, kura laikā aktrises, pavadot 24 stundas slēgtā vidē, eksperimentēs gan savstarpēji, gan ar skatītājiem. Eksperimentā aktrišu savstarpējai cīņai tiks izmantoti gan dažādi literārie darbi, gan skatītājiem sniegtā iespēja sazināties, komentēt notiekošo, izteikt savu viedokli, paust emocijas un ieteikumus.

"Performance "Dzīvo damies" ir 100% improvizācija, izdzīvošana un radoša cīņa sarežģītos apstākļos un definētos noteikumos," pauž eksperimenta rīkotāji.

Brīdī, kad lsm.lv sazinājās ar aktrisi un mākslinieci Elīnu Dzelmi, bija skaidra radošās cīņas koncepcija, taču jautājumi, kas saistīti ar fizioloģisku procesu norisi, vēl tika pārdomāti. 

Eksperimenta iznākums nav paredzams vai prognozējams, bet tas nenoliedzami ietekmēs fināla performanci, kas būs skatāma mēnesi pēc šī cikla.

Projekta noslēgums un kulminācija, kurā mākslinieciska sprādziena laikā atklāsies tēmas un problēmas risinājums, notiks maija vidū "Dizaina Fabrikā".

Projektu īsteno aktrises Elīna Dzelme un Dārta Daneviča, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, performanču un video projekciju mākslinieks Artis Dzērve, čellists Valters Pūce un fotogrāfs Nils Vilnis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti