«Dirty Drama» skatītāji kļūs par vienu no izrādes autoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izrāde tikai vienam vai tikai sešiem skatītājiem, jauno dramaturgu lasījumi, kuru radīšanā piedalījušies arī paši skatītāji, teātris par Nacionālo attīstības plānu vai par prēmijas ziedojumu kādai meitenei Kongo un citas teātra izrādes no trešdienas līdz svētdienai skatāmas “Dirty Drama” („Netīrās drāmas”) festivālā, ko rīko „Dirty Deal Teatro”.

Trešdien izrādes vēl notiek Kuldīgā, bet pēc tam Rīgā. Festivāls tiek rīkots jau piekto gadu, un šogad tas tiecas veidot vistiešāko kontaktu un attiecības ar skatītāju un realitāti.

„Šis festivāls savā ziņā ir ierosme mūsu jaunajiem teātra profesionāļiem - domāt tālāk un citādāk, kāds varētu būt citāds teātris, kāds ir interesants teātris mūsdienu jaunietim un sabiedrībai. Baltajā naktī var redzēt, kā teātra skatītājs ir manījies līdzi un cik ļoti ir gatavs iesaistīties. Tieši tādēļ šogad izvēlējāmies šo tēmu, lai gan iepriekš baidījāmies mēģināt ļoti daudz komunicēt ar skatītājiem. Šogad tieši mākslinieks kopā ar skatītājiem veidos izrādes,” stāsta „Dirty Deal Teatro” direktore Anna Sīle.

Festivāls sākas ar izrādi “Spēle” - tas ir teātra mākslas projekts, kurā vienkopus apvienojas teatralitāte un spēlēm raksturīgās struktūras, sniedzot iespēju skatītājiem ne tikai vistiešākajā veidā kļūt par izrādes dalībniekiem, bet arī izšķirt tās iznākumu. Spēles tiecas rast atbildi uz jautājumu “Kā būt?” nevis “Kas pastāv?”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti