Daugavpilī jauns teātra festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz 15.septembrim Daugavpils cietoksnī, bijušā Kara hospitāļa ēkā, norisināsies jauns starptautisks teātra festivāls "Telpa Daugavpils".

Darbnīcu laikā jaunie un topošie teātra jomas speciālisti vieslektoru vadībā, kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs piecas 15 minūtes garas teātra performances. Katrai no piecām komandām, kuras veidos režisors, scenogrāfs un dramaturgs, tiks piešķirta viena telpa hospitāļa ēkā. Tajā mākslinieki varēs ļuties teatrālam eksperimentam, iedvesmojoties no konkrētās vides.

Cietokšņa bijusī Hospitāļa ēka šobrīd kļuvusi par teātra mākslai veltīta pasākuma darbnīcu ar nosaukumu "Telpa Daugavpils". Tieši te šobrīd pulcējušies jaunie teātra mākslas talanti, kuriem, kā stāsta šī festivāla mākslinieciskais vadītājs un jaunais režisors Georgijs Surkovs, būs jārada māksla un jāpriecē skatītājs.

Daugavpils Cietokšņa Hospitāļa ēka ir tā, kur darbosies jaunie talanti un šī vide rada impulsus topošajām izrādēm, atzīst jaunā scenogrāfe Bērta Vilipsone. Šis festivāls ir sava veida izaicinājums un apliecinājums tam, ka Daugavpils teātris, kurš ir šī pasākuma organizētājs, nobriedis uz jaunām iespējām un spēj tās realizēt.

Festivāls rada pozitīvas atmiņas par sen Daugavpilī dzimušu festivālu „Homo Novus”, un tajā pašā laikā rosina jaunus izaicinājumus, saka Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode. Viņa velta jaunajiem teātra mākslas talantiem sekmīgi izpausties un priecēt skatītājus.

Teātra festivāla laikā radošos darbus būs iespēja skatīt pēc divām nedēļām - 15.septembrī, kad visi šie pieci darbi kā vienota izrāde tiks nodoti vērtējumam teātra kritiķiem un lūgtajiem viesiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti