Rīta Panorāma

Brīvdabas mūzikas un mākslas festivāls "Komēta" piedāvās plašu programmu

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas pasta valdes priekšsēdētāju Mārci Vilcānu

Izrāde "Sidraba šķidrums" Dailes teātrī 23. jūlijā

Dailes teātris un «Kvadrifrons» kopā iestudē komēdiju «Sidraba šķidrums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpinot teātriem neierasto vasaras sezonu, Dailes teātris ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicina pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem izrādē "Sidraba šķidrums", kas top kopā ar trupu “Kvadrifrons” un pirmizrādi piedzīvos 23. jūlijā, informēja teātra pārstāvji.

Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservatīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo 21. gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot – kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus izrādē “Sidraba šķidrums” risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā.

Vienā vasaras naktī - laikā no saulrieta līdz saullēktam - minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvērtīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu.

Izrāde, kam dots žanra apzīmējums "Kauja pie kritenes. Komēdija", cenšas noskaidrot – kā un vai iespējams rast saprašanos laikā, kad sabiedrībā saduras divas polarizētas pasaules.

"Sidraba šķidrums" top sadarbībā ar teātra trupu “Kvadrifrons”. Šī ir pirmā abu teātru kopīgi iestudētā izrāde, kas savu pirmizrādi piedzīvos 23. jūlijā.

Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma”  atklāja dramaturģe Justīne Kļava, sākumā “Sidraba šķidrums” bijis “Kvadrifrona”  projekts, pie kura darbs sākts jau 2018.gada rudenī un dažādu iemeslu dēļ nav pabeigts.

“Bija jautājums, ko ar šo projektu iesākt tālāk, un bija iespēja to realizēt šeit, ar Dailes teātra aktieriem. Bija tikai likumsakarīgi, ka “Kvadrifrons”  turpina sadarbību un sniedz savu neatkarīgā teātra māksliniecisko pienesumu šajā iestudējumā,” skaidroja Kļava.

Izrādes režisore ir Paula Pļavniece, dramaturģe – Justīne Kļava. Lomās: Inita Sondore, Alise Danovska, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Andris Bulis, Toms Veličko vai Kaspars Dumburs. Izrādes scenogrāfijas un kostīmu autori ir Klāvs Mellis un Ance Strazda (“Kvadrifrons”). Muzikālās partitūras autors Kārlis Tone (“Kvadrifrons”), horeogrāfs – Rūdolfs Gediņš, bet gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers (“Kvadrifrons”).

Izrāde būs skatāma 23. un 26. jūlijā, kā arī 19. un 20. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti