Cik daudz zini par Liepājas teātra izrādi «Liepāja – Latvijas galvaspilsēta»? Pārbaudi sevi «Teātra guru akadēmijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Teātris.zip” piedāvā spēli “Teātra guru akadēmija”, kurā aicināti piedalīties visi tie, kas kaut reizi spēruši kāju teātrī, uzskata sevi par teātra faniem vai entuziastiem. Jautājumi gan par izrādēm, gan “Teātra.zip” raidījumu ierakstiem, aktieriem, režisoriem un kritiķu terminiem. 

Sestdien, 30. janvārī, pulksten 12.15 LTV1 ēterā un Replay.lv būs skatāma Liepājas teātra izrāde ar zīmīgo nosaukumu “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”, kuras režisors ir Valters Sīlis. Izrādi veido vairāki nelieli stāsti, kas atrasti 1919. gada periodikā. Tie norisinājušies Liepājā, kamēr šeit atradās Latvijas pagaidu valdība ar Kārli Ulmani priekšgalā. Laiks, kuru piedzīvojuši Liepājas iedzīvotāji, bijis samērā baiss un nedrošs, to pavadīja slimības un bads. Taču tajā pašā laikā liepājniekiem bija jāturpina sava ikdienas dzīve. Izrāde atklāj, kā jaunas valsts rašanos izjuta cilvēki, kuri tieši nebija saistīti ar politisko lēmumu pieņemšanu – gan Latvijas kultūras vēsturē labi zināmas personības, gan vienkāršie pilsētnieki.

Lomās: Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Agnese Jēkabsone, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Signe Dancīte, Laura Jeruma, pianists Normunds Kalniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti