Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Jātnieku

"Brīvības garša" - objektu teātris pieaugušajiem

«Brīvības garša» «Dirty Deal Teatro» – objektu teātris pieaugušajiem  

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izrāde “Brīvības garša” ir Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas ar specializāciju leļļu teātrī studentu diplomdarbs. Objektu teātra tehnika ir lielisks veids,  lai  cilvēks varētu paraudzīties pats uz sevi un savām vājībām.

Izrādi “Brīvības garša” iestudē kursa vadītājs režisors Ģirts Šolis. Pirmizrāde 13. jūnijā “Dirty Deal Teatro”. “Tie ir patiesi stāsti no dzīves, kas saistīti ar vēlēšanos sasniegt noteiktu atbrīvotības pakāpi, un tas tiek panākts, izmantojot dažādas vielas,” pastāstīja LKA studente Elizabete Skrastiņa. 

Ironisko stāstu virkni “Brīvības garša” par cilvēka vēlmi sevi darīt priecīgāku ar kādu malku vai dūmu veido LKA studenti, kuri aktiera profesiju saista ar Leļļu teātri. Koši zaļā scenogrāfija ir Ievas Kauliņas radīta un tautā folklorizējusies zīme par “zaļo pūķi”. 

Kā uzsvēra režisors Ģirts Šolis, nevienā brīdī izrādē netiek minēts cilvēku vecums. Tas atstāts skatītāja interpretācijas ziņā. Izrādē ietvertie stāsti nav tikai par jauniešiem, un arī jaunība attēlota dažādos laikos un paaudzēs. 

“Tās ir tādas mūžīgās cilvēka iekšējās alkas par brīvību,” teica Šolis, kurš trupai piespēlējis garšīgus un ar absurdu piepildītus stāstus. Uz skatuves tie jauniešiem jāizdzīvo pašiem. 
Objekta teātra tehnika no jaunajiem aktieriem prasa spēju ar lellēm darboties paradoksālās un komiskās situācijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti