Artūrs Skrastiņš: Šogad Krodera balvai vairāk simbolisks raksturs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

20. janvārī pirmo reizi pasniegs Oļģerta Krodera balvu. Kā Latvijas Televīzijas „Rīta Panorāmai” norādīja Krodera fonda valdes loceklis Artūrs Skrastiņš, šogad balvai būs vairāk simbolisks raksturs.

 „Ņemot vērā, ka Kroders ir atstājis tik paliekošas pēdas latviešu teātra attīstībā, izaudzinājis tik daudz aktieru, strādājis tik daudzos teātros, bija skaidrs, ka negribētos, lai šīs pēdas smiltīs izgaist,” raidījumā norāda Artūrs Skrastiņš. „Ņemot vērā, ka viņš atstājis arī zināmu naudas summu, gribējās uzcelt viņam pieminekli. Tas tiks izdarīts arī reāli. Cerams, ka šī gada laikā parādīsies reāls, fiziski ieraugāms un aptaustāms piemineklis, bet būs arī pieminekļa mazais brālītis – šī balva, kas tiks veidota kā šī pieminekļa maza kopija. Balva ļoti skaista.”

Balva tiks pasniegta katru gadu. Balvas laureātu noteiks Krodera fonda valde, kura formulējusi, ka balvu piešķirs par izcilu vai izaicinošu veikumu teātrī.

Skaidrojot Krodera balvas atšķirību no „Spēlmaņu nakts” balvas, Artūrs Skrastiņš norāda:

Mēs iesim ārpus „Spēlmaņu nakts” rāmjiem. Balva var tikt piešķirta jebkurai spilgtai parādībai, kas šajā sezonā vai šajā gadā teātrī ir parādījusies. Tas var būt gan aktieris, gan aktrise, gan izrāde. Tas var būt scenogrāfs, horeogrāfs. Galu galā tas var būt cilvēks, kas raksta par teātri.”

Tāpat Artūrs Skrastiņš skaidro, ka Krodera balvas laureāta izvēle ir subjektīva. Fonda valde nonākusi līdz 11 finālistu sarakstam, plēšoties un strīdoties, tomēr balvas pretendentu sarakstu fonda valde nepubliskos.

Šī pirmā balva atšķirsies no tā, kā tas, iespējams, būs turpmāk. Ja pamatuzstādījums ir tāds, ka mēs tomēr par aizvadītās sezonas spilgtāko notikumu runāsim, tad šogad šī balva būs vairāk ar skatu pagātnē. Iespējams, šai balvai būs vairāk simbolisks raksturs,” skaidro Skrastiņš.

„Krodera pirmdiena” notiks 20.janvārī Valmieras drāmas teātra Lielajā zālē. Pirmās „Krodera pirmdienas” vadītāji – aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš.

Kā ziņots, Krodera fonda valdē līdzās Evitai Sniedzei darbojas aktieri Rihards Rudāks, Vilis Daudziņš un Artūrs Skrastiņš, kā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti