Alvim Hermanim - 50

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27. aprīlī režisoram Alvim Hermanim apaļa jubileja – 50. Būdams starptautiski atzītākais un pazīstamākais latviešu režisors, kurš nebaidās ieņemt stingru pozīciju sabiedriski svarīgos jautājums, Alvis Hermanis iemantojis viedokļa autoritātes statusu, tāpēc, sveicot režisoru jubilejā, esam no lsm.lv arhīva apkopojuši spilgtākos viņa izteikumus pēdējo divu gadu laikā.

Kopš 2013. gada Alvis Hermanis ir ne tikai guvis starptautisku atzinību ar iestudējumiem Austrijā un Vācijā un viesizrādēm daudzās pasaules valstīs, saņēmis dažādas balvas, bet arī nokļuvis Krievijas melnajos sarakstos par nostāju Krievijas agresijas jautājumos un Krievijas prezidenta Putina kritiku, iesaistījies Latvijas Nacionālās operas vadības maiņas procesā un kritizējis bijušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi. Tāpat Hermanis nācis klajā ar visai emocionāliem paziņojumiem.
 

7. oktobris, 2014

40% pilsoņu ar vēlēšanu tiesībām vispār ir bez smadzenēm. Viņu smadzenes atrodas pastāvīgā atpūtas režīmā, par ko liecina viņu neierašanās uz vēlēšanām, jo nepiedalīties valsts vadīšanā tādā veidā liecina par to, ka viņus mēs vienkārši noliekam malā."

Man sāp tas, kas notiek Krievijā, emocionāli un cilvēciski. Man tur ir daudz draugu. Pēdējos 15 gadus Jaunais Rīgas teātris katru gadu regulāri brauca viesizrādēs."

18. augusts, 2014

"Krievija ir starptautiskās sabiedrības slimība, kura mums jāizslimo kopā."

22. maijs, 2014

„Austrumeiropas teātrī mēs uz citām stīgām spēlējam, bet vienalga - es nevaru sūdzēties. Mana karjera ir ļoti, ļoti veiksmīga vācu valodas teātrī. Daudzi cilvēki īstenībā ir noguruši no tā, ka teātra māksla tiek lietota kā instruments, lai risinātu politiskas problēmas.”

7. marts, 2014

Krievu cilvēki pasaulē kā spitālīgie staigā."

6. marts, 2014

Te pat naidam nav vietas, ir jāsaprot, ka mums ir darīšana ar psihiski slimu cilvēku [Putinu], viņam ir vajadzīga daktera palīdzība. Viņš ir jāizolē kaut kādā veidā, bet izolēt viņu var Krievijas sabiedrība pati, pirmkārt, elite, un viņiem vajag kaut kā palīdzēt. Krievijas boikots un izolācija visādos veidos būtu veids, kā viņam to likt saprast.”

13. septembris, 2013

"Nākamajam [kultūras] ministram būs sarežģīts uzdevums – izskaidrot pārējai pasaulei, kāpēc Latvijas Nacionālās operas vadība uzticēta piensaimniecības speciālistei. Nebūs viegli.”

6. septembris, 2013

"Ja līdz šim viņas [Žanetas Jaunzemes-Grendes] aktivitātes vienkārši izskatījās anekdotiskas, tad tagad tas jau kļūst bīstami. Un ne tikai Latvijas Nacionālajai operai, bet visai nozarei kopumā."

13. marts, 2013

"Man riebjas ārzemes, esmu izslāpis pēc mājām. Nu, labi, tos mēnešus, kad tu taisi izrādi, tu vēl vari izturēt, bet... Es ļoti izbaudu, kad esmu mājās. Gan pie ģimenes, gan savā teātrī. Jaunais Rīgas teātris ir mans mūža projekts. Teiksim tā, labprātīgi es no turienes neaiziešu!”

8. marts, 2013

Es ilgu laiku nesapratu opermūziku, teikšu godīgi. Bet tagad daudz kas ir mainījies. Es ārkārtīgi esmu iedvesmots no šī žanra un domāju tuvākos gadus piebremzēt ar dramatisko teātri un vairāk koncentrēties uz opermākslu.”

 

Atzīmējot režisora Alvja Hermaņa pirmo apaļo jubileju, LTV raidījumu cikls "Teātris.zip" 9.maijā skatītājiem piedāvās Vladimira Sorokina romāna „Ledus” iestudējumu Hermaņa režijā - "Ledus. Kolektīva grāmatas lasīšana ar iztēles palīdzību Rīgā" (2005).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti