Liepājas teātrī top izrāde visai ģimenei «Patakoļako un teātra visums»

Liepājas teātrī Mārtiņa Kalitas režijā top izrāde visai ģimenei "Patakoļako un teātra visums", kurai par pamatu ņemta dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces luga. Izrāde pirmizrādi piedzīvos 5. oktobrī, informēja teātra pārstāvji.

Patakoļako ir Liepājas teātra puteklīte, kura dodas negaidītu pavērsienu pilnā un pat nedaudz mežonīgā piedzīvojumā teātra putekļu pasaulē, lai atklātu sev un citiem, kas ir viņas pašas īstā sūtība un aicinājums. Puteklītes labākais draugs Skrūviņš viņu šajā ceļā pavadīs, Melnā Bilde centīsies puteklīti apturēt no pārgalvībām, bet Putekļkunkulis-Runkulis darīs visu, lai mazo Patakoļako iesūktu savā putekļkunkuļa nebūtībā un nekādībā. Labi, ka puteklīte nepadodas tik viegli nebūšanu priekšā un neatlaidīgi turas pie pārliecības, ka viņai ir kāds īpašs iemesls būt šeit un virpuļot starp mums!

Patakoļako vārdu kāds jau būs dzirdējis – 2020. gadā – pandēmijas laikā – tapa mini seriāls bērniem par puteklītes gaitām Liepājas teātrī, tā astoņas sērijas joprojām bez maksas noskatāmas "Youtube" kanālā; arī pie seriāla tapšanas strādāja gan Mārtiņš Kalita, gan Rasa Bugavičute-Pēce, tāpēc abi nolēma darbu turpināt nu jau uz lielās teātra skatuves, piebilstot, ka šī gan būs pilnīgi cita puteklīte, lai gan galvenajā lomā joprojām iejutīsies aktrise Everita Pjata-Gertnere.

Šī būs režisora Mārtiņa Kalitas pirmā izrāde mazajiem skatītājiem, un, kā viņš pats saka, "nu jau esmu tētis četriem bērniem, izrāde ir brīnišķīgs veids, kā izstāstīt viņiem svarīgas lietas par pasauli – par to, kā tikt galā ar sarežģītām situācijām, kā tikt galā ar sevi un kā rēķināties ar citiem; gribu gan uzsvērt, ka mūsdienās bērni ļoti ātri uztver un apstrādā informāciju, tāpēc izrāde būs aizraujoša un pilnīgi noteikti patiks visai ģimenei."

Izrādei palīdz tapt liela radošā komanda, pirmo reizi Liepājas teātrī strādā mūziķis Renārs Kaupers, kurš izrādei radījis gan mūziku, gan dziesmu tekstus, pats piedaloties arī mēģinājumos; kostīmus veido māksliniece Agnese Kaupere, skatuves noformējumu scenogrāfs Aigars Ozoliņš, putekļu pasaules plastisko eksistenci meklē horeogrāfe Inga Raudinga, bet gaismas rada Mārtiņš Feldmanis.

"Esmu ļoti priecīgs par radošo procesu – jūtu, ka aktieri man seko un brīnišķīgi ļaujas lidojumam pa teātra visumu. Process ir krāsains, dauzonīgs, drosmīgs un enerģijas pilns. Mums pašiem ir interesani – ir tik daudz, ko uzzināt un izmēģināt. Ceru, ka, skatoties izrādi, mūsu enerģiju un prieku sajutīs arī skatītāji," piebilst režisors.

Izrādē piedalās arī aktieri Valts Skuja, Agnese Jēkabsone, Kaspars Gods, Viktors Ellers, Kārlis Ērglis, Kaspars Kārkliņš, Madara Kalna, Hugo Puriņš.

Izrādes ieplānotas gan pa dienu, lai tās varētu apmeklēt skolotāji ar bērniem, gan darba dienu vakaros, lai tās varētu apmeklēt ģimenes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti