Kultūras ziņas

Pirmizrādi piedzīvo filma par grupu "Pienvedēja piedzīvojumi"

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Kuldīgā aizritējis teātra festivāls

Klausīties, skatīties un domāt. Izjustā emociju palete festivālā «Teātris ir visur Kuldīgā»

Pagājusī nedēļas nogale Kuldīgā aizritēja teātra zīmē. Jau astoto reizi te norisinājās festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā". Dažādās vidēs mākslinieki aicināja cilvēkus klausīties, skatīties, domāt, sajust, līdzpārdzīvot un piedalīties.

Festivāla "Teātris ir visur Kuldīgā" pirmā izrāde ir bērniem – "Divi mazi mežonēni". To atvedis Latvijas Leļļu teātris. Tas ir stāsts par draudzību un kopā piedzīvotiem aizraujošiem piedzīvojumiem. Mazie skatītāji neko nepalaiž garām.

Izrādes apmeklētāja kuldīdzniece Karīna Karule saka: "Labākas vietas par Kuldīgu nav, teātri pieejami, koncerti pieejami, iespēja tuvumā tik augstas klases teātra izrādes skatīties! Un paskatieties, kādām emocijām tie bērni skatās, apbrīnojami!"

Latvijas Leļļu teātra aktieris Rūdolfs Apse atzīst: "Katrā ekskursijas izrādē, izbraukuma izrādē piedzīvojam to, ka skatītāji, es negribētu teikt, ir atsaucīgāki, bet jūt, ka viņi gaida šo notikumu daudz vairāk. Jo mazāka pilsēta, jo lielāks prieks, sagaidot mūsu kompāniju."

Šoreiz programma vairāk vērsta uz bērnu un jauniešu auditoriju, dominējoša arī muzikāli poētiskā noskaņa, kuru festivāla apmeklētājiem uzbūra vairākas mākslinieku apvienības.

Mārtiņš Vilsons aicināja uz muzikālu dzejas izrādi "Ziemeļnieks", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris aicināja ielūkoties izrādē "Viss sākas ar mīlestību", bet mūzikas un drāmas telpa "Oratorio" viesojās ar komisku drāmu "Viņa-viņš-viņa".

Festivāla "Teātris ir visur Kuldīgā" mākslinieciskā vadītāja Dana Bjorka atzīmē: "Mēs mēģinām katru gadu vest izcilības – mazākas, lielākas formas, bet tiešām ļoti labus pasākumus un izrādes, kuras Rīgā vai jebkādā pilsētā, kur atrodas, maksā daudz dārgāk, nekā to var baudīt Kuldīgā."

Jau par festivāla tradīciju ir kļuvis, ka ir iespēja arī ziedot kādam labdarības mērķim – šai reizē Liepājas Neredzīgo biedrībai sociālās rehabilitācijas un atveseļošanās mājas jumta konstrukciju būvniecībai "Dvēseles veldzes dārzā". Apvienības "IevaKrish" veidotajā skaņas izrādē "Labra nams" bija iespēja būt cilvēkiem gan ar, gan bez redzes invaliditātes. Tā tapusi, domājot, kā nodot deju cilvēkam, kas neredz.

Izrāde "Labra nams"
Izrāde "Labra nams"

Horeogrāfs, apvienības "IevaKrish" pārstāvis Krišjānis Sants stāsta: "Tad parasti cilvēks iedziļinās sevī, savā ķermenī, savā sēdvietā, viņš klausās, kas notiek apkārt, sajūt, kas notiek apkārt, bet tā uzmanība bieži vēršas uz sevi. Tad tas ceļojums, labirints veidojas cilvēkā pašā, un ko tad viņš tur satiek, ir tai viņa labirintā."

"Labra nams" izrādes apmeklētāja Anna Antonoviča no Rīgas bilst: "Ir divas puses, tā pasaule ir gan bagātāka, jo tu vari iztēloties jebko, ko tu gribi. Bet, no otras puses, tev ir ļoti jāļaujas, tu vairs nekontrolē savu dzīves situāciju, to, kas notiek apkārt."

Izrāde "Labra nams"
Izrāde "Labra nams"

Festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā" notika jau 8. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti