Kultūras ziņas

Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā uzvar zviedri

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Septīto reizi notiks skatuves mākslas festivāls «Teātris ir visur Kuldīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 23. līdz 25. septembrim jau septīto reizi notiks skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā". Trīs dienu garumā festivāls atkal apdzīvos jau labi zināmas telpas Kuldīgā, gan radīs jaunas vietas teātra festivāla norisei. Pasākuma programma būs piesātināta ar iespējām teātri baudīt gan mazākajiem skatītājiem, gan jauniešiem un pieaugušajiem. Gaidāmas gan teātra izrādes, gan muzikāli notikumi, kas norisināsies dažādās Kuldīgas vietās.

Septīto reizi notiks skatuves mākslas festivāls «Teātris ir visur Kuldīgā»
00:00 / 04:49
Lejuplādēt

Ar skatuves mākslas festivālu "Teātris ir visur Kuldīgā" pilsētā tiek pagarināta sezona vecpilsētas apmeklējumam, kas vienkopus pulcē gan vietējos kultūras baudītājus, gan iebraucējus no citām pilsētām. Festivāla norisi atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība. Par ilggadējo tradīciju stāsta Kuldīgas novada domes izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga: "Neskatoties uz krīzēm, kas arī mūs piemeklēja saistībā ar Covid-19, patiesībā tas veicināja radošumu, tas pat radīja papildu  iespējas, lai festivāls varētu notikt. Pati festivāla devīze ir – teātris ir visur, un mēs svētkus sarīkojām ļoti dažādās vietās."

Ilze Dambīte-Damberga uzsver, ka Kuldīgā profesionālu teātru ierašanās ir notikums, turklāt vairāku dienu garumā: "Ir atkal jaunas vietas. Jaunā Adatu fabrika, ir biedrība "Sprādziens" Piltenes ielā. Vēl arī citas vietas, kur teātris nekad nav bijis. Šoreiz pat trīs dienas teātris būs klātesošs Kuldīgā. Tas liek mobilizēties arī skatītājam, ieplānot savas brīvdienas. Man personīgi ir piedzīvojums, ka es varu noskatīties trīs dienu laikā trīs vai pat četras izrādes."

Festivālu "Teātris ir visur Kuldīgā" rīko Skatuves mākslas producentu fonds ar Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Gandarīta par sadarbību ir festivāla rīkotāja Dana Bjorka, kura stāsta par festivāla norisi dažādās vietās: "Tā kā Kuldīgā nav profesionālās skatuves mākslas platformas, mums nākas pielāgoties un meklēt katrai izrādei pienācīgu vietu, kas atbilst gan tehniskajam nodrošinājumam, gan radošumam. Mēs spēlējam kafejnīcās, muižās, parkā, bibliotēkās. Aktieriem un māksliniekiem patīk iziet ārā no komforta zonas un sniegt aktierisko veltījumu skatītājiem neierastos apstākļos. Katra izrāde atdzīvojas no jauna un ir īpaša ar to."

Šogad Kuldīgā gaidāma ļoti plaša programma, par ko vairāk stāsta rīkotāja: "Šogad mēs vedīsim deviņus pasākumus, izrādes. Ciemosies Dailes teātris ar izrādi "Elpa", Valmieras Drāmas teātris ar 21. gadsimta absurda izrādi "Rinda", Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar koncertuzvedumu pēc izrādes "1900. Leģenda par pianistu". Pie klavierēm būs Uldis Marhilēvičs. Sajūtu teātris piedāvās izrādi "Grāmata. Zīme" par aizliegtajām grāmatām, šo izrādi varēs baudīt, izmantojot visas maņas un sajūtas, kas izrādi padarīs īpašu."

Savukārt aktieris Kristaps Rasims ar savu apvienību "Rupuči" piedāvās īpašu notikumu Kurzemei. Bjorka skaidro: "Mācīsimies latgaliešu valodu caur rotaļām, spēlēm un mūziku. Latvijas Leļļu teātris piedāvās izrādi bērniem, bet Liepājas Leļļu teātris piedāvās izrādi pašiem mazākajiem, izrādi varēs skatīties bērni, kuriem ir tikai gadiņš."

Festivāla "Teātris ir visur Kuldīgā" neatņemama sastāvdaļa ir kāda labdarības mērķa sasniegšana, un šis gads nebūs izņēmums, šoreiz ziedojumus novirzot Liepājas Neredzīgo biedrībai. Ziedot varēs visu festivāla norises laiku visos festivāla notikumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti