Kultūras ziņas

Saulgriežu dziedājumi un senā mūzika Īlē

Kultūras ziņas

Tapusi dokumentā filma "Aija. Filmas arheoloģija"

Noticis Rīgas Operas festivāla Galā koncerts

Pašmāju solisti starmešos. Rīgas Operas festivālu noslēdz galā koncerts

Saulgriežu vakarā sezonu noslēdza arī Latvijas Nacionālā opera un balets. Kopš dibināšanas 1998. gadā Rīgas Operas festivāls kļuvis par vērtīgu tradīciju, ko ik gadu izbauda opermūzikas cienītāji. Festivāla programmā sezonas jauniestudējumi, bet noslēguma galā koncertā iespēja dzirdēt skaistākās operu melodijas. Šogad koncertprogrammas centrā Džuzepes Verdi un Džakomo Pučīni operu ārijas.

Tveicīgais vasaras vakars bija kā radīts, lai baudītu populārākās un arī skaistākās opermūzikas pērles. Noslēdzot Rīgas Operas festivālu, galā koncertā uzstājās Inga Šļubovska, Jūlija Vasiļjeva, Dainis Kalnačs un Jānis Apeinis, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.  

"Noslēguma koncertā, kā vienmēr, ieliekam kaut kādas nozīmīgas lietas no tā, kas noticis sezonā. Parādīt tos solistus, kas ir daudz strādājuši.

Gribējās tādu lielāku akcentu tieši uz pašmāju dziedātājiem likt, un, protams, liels prieks par viesiem un mūsu pašu Egilu Siliņu, kurš ir kopā ar mums vienīgo reizi šajā sezonā," stāsta Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

"Ļoti interesanti, ka operas valdes loceklis šeit ir viessolists. Viņš parādīja ļoti labi savu varēšanu un spēju, un, es domāju, visi brīnišķīgi parāda savas iespējas. Man ir ļoti liels prieks par maniem kolēģiem, operas kora varēšanu," vērtē kora "Latvija" direktors, koncerta apmeklētājs Māris Ošlejs.

"Man liekas interesanti, ka ļoti daudz ar vietējiem solistiem mēģina, jo mums nav pati labākā situācija tagad ar vietējiem solistiem. Tas man patīk. Es domāju, ka ir labi. Dod, dievs, noturēties. Man šķiet, ka mēs varam būt priecīgi," saka Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs un žurnālists Ojārs Rubenis, kurš arī apmeklēja koncertu.

Līdzās pašmāju solistiem uz Baltā nama skatuves izskanēja arī turku tenora Murata Karahana un poļu tenora Arnolda Rutkovska skanīgās balsis. Koncerta programmā īpaši izcelti Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi melodiskie opusi.

"Koncertā ir pilnīgi vienalga, vai tu nāc Ziemassvētkos, Lieldienās vai Jāņos – koncerta programma ir apmēram vienāda, bet tās ārijas ir tik skaistas, un tas viss ir tik pazīstams," aizkustināts bija Ojārs Rubenis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti