Rīta Panorāma

Latviešu sociālā drāma "Elpot zem ūdens" nonāk kinoteātros

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Izrāde "Eiridīke" – mīlas stāsts aktieru kustību valodā

Sengrieķu mīlasstāsts kustību valodā. Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos «Eiridīke»

Dailes teātra Mazajā zālē trešdien, 15. novembrī, fiziskā teātra žanrā strādājošās režisores Annas Abalikhinas jauniestudējuma "Eiridīke" pirmizrāde. Izrāde caur tekstu, aktierspēli, horeogrāfiju, mūzikas, video un gaismu saspēli veidojas kā īpašs skatuves mākslas notikums, pavēstīja teātrī.

Lugas dramaturģe Sāra Rūla slaveno sengrieķu mīta mīlasstāstu par Orfeja ceļojumu cauri viņsaulei pie izredzētās Eiridīkes veidojusi mūsdienīgā interpretācijā.

Dzejnieks Jānis Elsbergs dramaturģes tekstu ir gan latviskojis, gan atdzejojis, un izrādes radošā komanda ir atradusi fiziskā teātra estētikā balstītu kustību partitūru. Tā iecerēta kā iepriekš Dailes teātrī neredzēta kombinācija, kas piesaista un neatlaiž vēl ilgi pēc redzētā – kā pati mīlestība. Mūziku izrādei radījis komponists Platons Buravickis, kas klausītājiem pazīstams ar mūsdienīgu improvizācijas un dažādu žanru saspēli mūzikā, vēstīts izrādes aprakstā.

Galvenās lomas iestudējumā atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Klāvs Kristaps Košins. Lomās: Milēna Miškēviča, Anete Krasovska, Mirdza Martinsone vai Vita Vārpiņa, Gints Andžāns, Lauris Dzelzītis, Ērika Eglija-Grāvele.

Režisore ­– Anna Abalikhina; scenogrāfe un kostīmu māksliniece ­– Ieva Kauliņa; video mākslinieks –  Aleksandrs Lobanovs; komponists –  Platons Buravickis; gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti