Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV)

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Čehova teātrī muzikāla izrāde visai ģimenei – "Robins Huds"

Čehova teātrī top muzikāla izrāde visai ģimenei – «Robins Huds»

1. septembrī pirmizrāde gaidāma režisores Daces Pūces muzikālajam iestudējumam "Robins Huds", kas būs piemērota visai ģimenei jeb, kā saka izrādes veidotāji, izrāde būs piemērota jebkura vecuma skatītājam – no 7 līdz 127 gadiem, informēja Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra pārstāvji.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno izrādi, kas būs lielās formas iestudējums, velta kā īpašu dāvanu Zinību dienā skolēniem un viņu ģimenēm, kā arī jebkuram interesentam. Izrādes veidotāji sola skatītājus ievest īstā Robina Huda laikmetā, stāstot leģendu par to, kā viduslaiku valstībā, kas pazīstama ar saviem biezajiem mežiem, pacietīgajiem iedzīvotājiem un augstajiem nodokļiem, ierodas cēls laupītājs Robins Huds.

Režisorei Dacei Pūcei šis ir ne tikai pirmais iestudējums uz Čehova teātra skatuves, bet arī pirmais iestudējums teātrī, jo iepriekš režisore darbojusies kino industrijā. Dace Pūce, jautāta par izrādes tapšanas procesu, saka: "2023. gads man tiešām būs pagājis Robina Huda zīmē. Rakstot lugu, mēs ar Zani Dombrovsku un Jeļenu Sigovu izmantojām kinoscenārija rakstīšanas principus – dinamiku, kontrastus, negaidītus pavērsienus un galvenā varoņa ceļojumu. Kino šāda tipa filma iekļūtu kostīmfilmu kategorijā. Ir bezgala forši šādu viduslaiku estētiku izbaudīt tieši izrādē. Šajā senajā leģendā esam ielikušas ļoti mūsdienīgu vēstījumu: cik dažādi var izmantot varu – viens to izmanto, lai gūtu labumu sev, bet otrs, lai padarītu laimīgus citus. Izvēle ir katra paša ziņā!"

Izrādes radošo komandu Daces Pūces vadībā veido scenogrāfe Ieva Kauliņa, komponiste Zane Dombrovska, kostīmu māksliniece Ieva Veita, horeogrāfs Antons Freimans, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, video mākslinieks Viktors Keino un dziesmu tekstu autore Jeļena Sigova. Galveno – Robina Huda – lomu atveido Ivans Streļcovs, viņam uz skatuves pievienosies teju 30 citu aktieru, no tiem arī četri Latvijas Kultūras akadēmijas 3. aktieru kursa studenti.

"Robins Huds" iestudēts krievu valodā, skatītajiem būs nodrošināti titri latviešu un angļu valodā. Tuvākās izrādes 1., 2. un 3. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti