Kultūras ziņas

Orvela antiutopija "1984"

Kultūras ziņas

Zīmējumu izrāde par dāsnumu

A. Nelsons un K. Opolais Nobela prēmijas koncertā

Zviedrijas TV ieskats Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Stokholmas Koncerthallē 8.decembrī notika Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncerts, kuru diriģēja Andris Nelsons. Kopā ar Zviedrijas Karalisko filharmonijas orķestri uzstājās arī soprāns Kristīne Opolais. Zviedrijas Televīzija sarūpējusi ieskatu šajā svinīgajā notikumā. 

Nobela prēmijas piešķiršanas nedēļā tradicionāli notiek klasiskās mūzikas koncerts. Kā iepriekš jau vēstīts, šīgada koncertā Zviedrijas Karalisko filharmonijas orķestri bija uzticēts diriģēt Andrim Nelsonam, bet kā soliste līdzās izcilajam zviedru trompetistam Hokanam Hardenbergeram koncertā uzstājās soprāns Kristīne Opolais.

Koncertā izskanēja vēstules skats no Pētera Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins", Rolfa Martinsona koncerts trompetei un orķestrim "Bridge", kā arī Ludviga van Bēthovena septītā simfonija.

Es esmu ļoti priecīgs daudzu iemeslu dēļ – protams, šis ir liels notikums, kuru kuplina lieliski solisti, lieliska mūzika, lielisks orķestris. Viss kopumā ir lielisks – tas papildina manu prieku diriģēt, kāds man ir arī ārpus tik svinīgiem pasākumiem," intervijā Zviedrijas Televīzijai norādīja Nelsons.

Šis ir jau desmitais Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncerts. Tas pulcēja prēmijas laureātus, kā arī Zviedrijas karalisko ģimeni.

Iepriekšējos gados koncertos uzstājušies tādas izcilas mūzikas pasaules personības kā Rikardo Muti, Kristofs Ešenbahs, Jozefs Kalleja, Džošua Bells, Marta Argeriča, Vladimirs Aškenazi, Lan Lans, Sakari Oramo, Jurijs Temirkanovs, Džons Eliots Gārdiners, Renē Fleminga, Andžela Georgiu, Jo Jo Ma un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti