Kultūras ziņas

Kultūras ministrija un Gaismas pils būvnieki turpina tiesāties

Kultūras ziņas

Sāksies Introvertās mākslas festivāls "AD LUCEM"

Mariss Jansons šovasar atceļ visus koncertus

Veselības problēmu dēļ festivālā «Rīga Jūrmala» nepiedalīsies Mariss Jansons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasaulslavenais latviešu diriģents Mariss Jansons, sekojot ārsta norādījumiem, atceļ visas šovasar plānotās uzstāšanās kopā ar orķestri, tostarp dalību mūzikas festivālā "Rīga Jūrmala", informē festivāla rīkotāji. Maestro vietā stāsies mūsdienu pieprasītākā orķestru diriģente Suzanna Melki. 

“Festivāla komandas un visu Latvijas mūzikas mīļotāju vārdā novēlam maestro Jansonam ātru atveseļošanos un ļoti ceram uz viņa dalību festivālā nākamgad,” komentē mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" direktore Zane Čulkstēna. “Tajā pašā laikā esam pateicīgi un priecīgi uzņemt promenento diriģenti Suzannu Melki, kuras daudzpusība un plašais repertuārs ir ļāvis viņai uzstāties kopā ar mūsdienu pieprasītākajiem simfoniskajiem un kamerorķestriem pasaules prestižākajos opernamos.”

Suzanna Melki
Suzanna Melki

Festivāla "Rīga Jūrmala" ietvaros Marisa Jansona uzstāšanās bija paredzēta 19. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā, kur kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri un vijolnieku Julianu Rahlinu izveidota programma ar Žana Sibeliusa, Sergeja Prokofjeva un Riharda Štrausa mūziku, kā arī 21. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā, kur kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri un pianistu Rūdolfu Buhminderu radīta programma ar Johanesa Brāmsa un Ludviga van Bēthovena skaņdarbiem. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti