Dienas ziņas

Ērika Hānberga veltījums Grobiņai

Dienas ziņas

Volejbola zibakcija Kuldīgā

Maestro velta koncertu "Citāds Raimonds Pauls"

Velta koncertu Maestro - «Citāds Raimonds Pauls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ogrē jau 16 gadus tiek īstenots projekts ''C vitamīns'', kas ir koncerts, kurš ir veltīts kādam izcilam cilvēkam vai mūzikas žanram. Šoreiz kori ļāvās Maestro mūzikas valdzinājumam, koncertā “Citāds Raimonds Pauls”, izpildot gan melodijas, kas rakstītas solistiem, gan sen nedzirdētas kora dziesmas.

Maestro Raimonda Paula mūzika nekad nenoveco un ir gluži kā īstais C vitamīns, kas dod enerģiju un dzīvesprieku it visām paaudzēm, saka koristi. Tomēr nosaukt mīļāko dziesmu gan īsti neņemas neviens. "Man patīk viss, kas ir saistīts ar Paulu," saka ogrēniete Gundega.

Projektu ''C vitamīns'' kordiriģente Aira Birziņa Ogrē īsteno jau kopš gadsimtu mijas. Tā ir netipiska koru mūzika, kas ik gadu veltīta kādam izcilam cilvēkam vai mūzikas žanram. Maestro  80. jubilejas gadā, plašajā daiļrades pūrā ogrēnieši meklēja ''Citādu Raimondu  Paulu".

"Koncertā ir Maestro dziesmas ko viņš rakstījis solistiem, bet mēs dziedāsim korī.

Varbūt arī tādējādi [nosaukums] "Citāds Pauls" [ir izdomāts], jo skan nu jau pēdējās desmitgadēs reti dzirdētas kora dziesmas," komentē kordiriģente Aira Birziņa, kura ir arī "C vitamīna" projekta vadītāja.

Cieša sadarbība ar koriem jau ilgus gadus šajā projektā izveidojusies arī pūtēju orķestrim
''Madliena'', un Paula melodijas šiem puišiem un dāmām ir tikpat tuvas kā klasiskā mūzika. "Tie skaņdarbi izceļas ar savu melodiskumu, ar to, ka viņi spēj publiku aizraut. Pat aizvedot uz ārzemēm šos skaņdarbus, publika ceļas kājās un aplaudē," saka pūtēju orķestra "Madliena" mākslinieciskais vadītājs Viesturs Lazdiņš.

Gandrīz divu stundu garajā koncertā izskanēja izskanēja 16 dziesmas un  vairāki skaņdarbi, un aplausu vētra skatītāju zālē liecināja, ka C vitamīns ir uzņemts pārpārēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti