Kultūras ziņas

Rakstniecības un mūzikas muzejam sola citu mītni

Kultūras ziņas

Rīgā, Viļņā un Tallinā norit Baltijas filmu dienas

Itāļu kino mūzikas koncerts

VEF Kultūras pilī izskan mūzika no itāļu kinofilmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jaunajai sezonai ar jaunām programmām gatavojas gan teātri, gan muzeji, gan kinoteātri. Otrdienas vakarā VEF Kultūras pilī čella un akordeona balsīs skan slavenu itāļu kinofilmu mūzika. 

Kamermūzikas koncertprogrammas “Itāļu nakts” ideju īstenojis čellists Ruslans Viļenskis. Viņam pievienojas  džeza akordeonists Fausto Bekalosi no Itālijas un stīgu grupa. 

Kinomūzikas koncerts “Itāļu nakts” ir kā unikāls ceļojums itāļu kinoklasikas pasaulē. Atdzīvojas fragmenti no Federiko Fellīni, Mikelandželo Antonioni, Franko Dzefirelli  vai Lukīno Viskonti šedevriem, skanot izcilo komponistu Nino Rotas, Ennio Morrikones, Armando Trovajoli un Luisa Bakalova kinomūzikai pasaulē atzītā džeza akordeonista Fausto Bekalosi, čellista Ruslana Viļenska un stīgu ansambļa izpildījumā.

“Es pats mīlu kino, Fellini, Viskonti, Antonioni, zinu visas viņu filmas. Gribēju padalīties ar cilvēkiem ar to, ko pats mīlu…” stāsta Ruslans Viļenskis. “Vislielākā problēma bija izvēlēties fragmentus, jo filmu mūzika var būt par saldu, var būt par daudz, tā man bija lielākā problēma. Tāpēc es izvēlējos Antonioni filmas.”

Koncerta pirmajā daļā skan Nino Rota, kurš ir ļoti klasisks komponists. Skan arī Luisa Bakalova un Fusko rakstītā mūzika. Kinomūziku papildinās arī itāļu izcelsmes džeza akordeonista Fausto Bekalosi skaņdarbi. Itāļu kinošedevri un to leģendārā mūzika viņā rada māju sajūtu. 

“Šis projekts ir brīnišķīgs, jo es nekad nebiju spēlējis šīs dziesmas, šo lielisko komponistu mūziku. Tā ir apbrīnojama! Morrikone, Rota, tie ir izcilākie kinokomponisti! Man tā ir bauda, jo es dzīvoju valstī, kur melodijai ir galvenā nozīme mūzikā, un šie vīri ir radījuši brīnišķīgas melodijas izcilām filmām,” izjūtās dalās Fausto Bekalosi. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti