Trio «Art-i-Shock» izaicina komponistus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23.aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā Andra Vecumnieka Piekto Liepājas koncertu “Concertino Art-i-Shock” pirmatskaņos trio “Art-i-Shock”. Apvienojoties muzikāli neparastā ansamblī, pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Āboltiņa ne vien aktīvi koncertē, bet arī izaicina komponistus jaunu skaņdarbu radīšanai. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Vēlamies, lai trio ir kaut kas īpašs, lai katrs mūsu darbs atbilst nosaukumam - mākslas izaicinājumam. Katrai sadarbībai jānes prieks un jautrība,” tā sevi piesaka trio mūziķes. 

Kā lielāko izaicinājumu ansambļa ikdienā jaunās mākslinieces min repertuāra skaņdarbu izvēli – nav viegli atrast muzikālas kompozīcijas, kurās vienlīdz liela nozīme būtu piešķirta gan klavierēm, gan čellam, gan sitamajiem instrumentiem, tādēļ apņēmīgi tiek meklētas jaunas iespējas un sadarbības projekti ar komponistiem.

Redzot mūziķu entuziasmu, izaicinājumu radīt jaundarbus pieņēmuši vairāki latviešu komponisti, tortarp Andris Vecumnieks, Andris Dzenītis, Evija Skuķe, Kristaps Pētersons, Santa Buša, Jēkabs Nīmanis un Sabīne Ķezbere. Interese par mūzikas radīšanu neparastajam trio radusies arī dažiem ārzemju komponistiem.

Kā intervijā Latvijas Radio atklāj mākslinieces, Andra Vecumnieka līksmā koncerta “Concertino Art-i-Shock” apakšnosaukums ir “Meitenes brīvdienās”. Trīs tā daļas paredzētas trio ar orķestri, divas - tikai trio. Koncerta atskaņojumā mākslinieces sola pārsteigumus arī skaņdarba komponistam.

Trio izveidojies, gatavojoties “Latvijas Lielās mūzikas balvas 2010” pasniegšanas ceremonijas koncertam, kurā visas trīs mākslinieces bija nominētas balvai kategorijā „Par izcilu darbu ansamblī”. Trio pirmais kopīgais koncerts notika Rudens kamermūzikas festivāla laikā 2010.gada 1.oktobrī. Nozīmīgas bijušas uzstāšanās 2012. gada vasarā Rīgas festivālā, 2013. gada augustā festivālā „Dominante”, kā arī daudzviet Latvijā un ārpus tās robežām.

Šī gada novembrī trio “Art-i-Shock” plāno koncertēt Ķīnā.

Kā jau iepriekš vēstīts, no 22. līdz 27. aprīlim Liepājā norisināsies XXII Starptautiskais oianisma zvaigžņu festivāls, ko organizē Liepājas Simfoniskais orķestris. Festivāla laikā gaidāmi četri koncerti, foto izstāde, kinoseanss, kā arī radošā darbnīca bērniem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti