Šveices jauniešu koris «molto cantabile» uzstāsies baznīcās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šovakar ar bezmaksas koncertu Siguldas katoļu baznīcā un trešdien Anglikāņu baznīcā Rīgā uzstāsies jauniešu koris no Šveices „molto cantabile”. Kora panākumu sarakstā ir uzvaras vairākos prestižos koru konkursos un koncerti dažādās pasaules koncertzālēs, bet Latvijā koris viesosies pirmoreiz.

Koncertiem Siguldā un Rīgā koris sagatavojis Pasaules ūdens dienai veltītu programmu „Ūdens skaņas un klusums”, stāsta kora koncertu producents Latvijā Guntars Felsbergs:

„Viņu programma ir mazliet transcendentāla, un viņi cenšas klausītājiem sniegt to mūzikas pārdzīvojumu, kas ir ārpus nošu raksta. Viņu izpildītie Semjuela Bārbera, Johanesa Brāmsa, Knuta Nīsteda skaņdarbi ir zināmi arī mūsu koristiem, bet mūzikas paņēmiens ir tāds, ka ir ļoti daudz piano. Viņi speciāli lūdza nelielas, akustiski labas baznīcas. Domāju, ka mēs dzirdēsim ļoti patīkamu kora skanējumu, kas ir starp klusumu un ļoti lielu klusumu. (..) Šis koris nav bijis Latvijā, bet viņi ir izdevuši septiņus kompaktdiskus, kas ir augstu novērtēti, ir vinnējuši visos starptautiskajos konkursos, kur piedalījušies, un divreiz aicināti uz Kārnegi zāli Ņujorkā. Es teiktu, ka šādi kori uz Latviju bieži nebrauc, un vajag izmantot izdevību viņus noklausīties.”


 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti