Rīta Panorāma

Intervija ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu

Rīta Panorāma

"Sieviete kā konfekte"- aktrise Zane Daudziņa brieduma komēdija stand-up stilā

Intervija ar konkursa "Supernova 2020" finālistu Edgaru Kreili

«Supernovas» finālists Edgars Kreilis: Popmūzika ir iespēja pateikt to, ko ikdienā neuzdrošinātos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Supernova" šogad piedalās deviņi finālisti. Starp viņiem arī Edgars Kreilis – viens no pieredzējušajiem un skatītāju iemīļotākajiem "Supernovas" dalībniekiem – ar dziesmu "Tridymite".

2019. gadā dziedātājs saņēma "Eurovision OGEA" simpātiju balvu. Pakāpeniski Edgars iemanto arī popularitāti kaimiņvalstīs – šobrīd viņš ir viens no TV šova "The Voice" Lietuvas finālistiem.

"Supernovā 2020" Edgars Kreilis piedalās ar dziesmu "Tridymite", ko sarakstījis kopā ar grupas "Prāta vētra" dalībnieku Ingaru Viļumu. "Dziesmā šis daudzšķautņainais kristāls simbolizē nezināmo un līdz galam neizskaidroto mīlestības formulu, kura mīt Visumā. Kas gan var pārspēt enerģiju, kad divu cilvēku acu skatieni uz mirkli satiekas un notiek neizskaidrojamais? Pasaule ap mums mirdz un zaigo, un tajā brīdī šķiet iespējams it viss – it kā nebūtu robežu ne laikam, ne telpai, " tā dziesmas stāstu skaidro mūziķis. 

 

Edgar, kāda, tavuprāt, ir mūsdienu popmūzika? Ņemot vērā to, ka dzīvojam tik ļoti eklektiskā laikā?

Mūsdienās nav ierobežojumu, tieši tā arī ir! Popmūzika vienmēr ir bijusi elastīga, taču mūsdienās ir vēl plašākas iespējas izpausties un izcelties, jo šis žanrs nemitīgi mainās un attīstās. Popmūzika ir veids, kā vari pateikt un parādīt to, ko ikdienā, iespējams, pat neuzdrošinātos.

Īsāk sakot – mūsdienu popmūzika ir visatļautība, bet es to domāju labā nozīmē.

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir Tavas kvalitātes?

Manas kvalitātes – pirmkārt, tā ir pieredze. Šī nav mana pirmā reize, kad piedalos šajā konkursā, līdz ar to ir lietas, ko esmu iemācījies konkrēti "Supernovas" kontekstā. Par kvalitāti uzskatu arī darbu, ko ieguldu gatavošanās procesā, jo vienmēr ir iespējas mērķēt augstāk, darīt vairāk un nemitīgi vairot savu pieredzi.

Domāju, ka mana kvalitāte ir arī būt tādam, kāds es esmu.

Noteikti vēlos pieminēt arī savu balss tembru, dziesmu rakstīšanu un mieru, ko uzskatu par ļoti būtisku un svarīgu faktoru šajā konkursā.

Kura būtu tā dziesma, kuru Tu vari nodziedāt un arī dziedi trijos naktī?

Viss atkarīgs no scenārija, kurš novestu mani līdz tam, kāpēc man trijos naktī būtu jādzied, bet idejiski, tā varētu būt jebkura dziesma. Precīzāk, tā varētu būt dziesma, kuru gandrīz jau esmu, bet vēl neesmu sarakstījis ar nosaukumu – "Ļauj man pagulēt".

 Kas ir Tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma?

Ja runājam par Eirovīziju kopumā, man ir dažas dziesmas, kas liekus paskaidrojumus neprasa: "Heroes", "Love Injected", "Calm After The Storm", "Euphoria" un "If I Were Sorry". Protams, ir vēl vairākas ļoti labas, bet šīs, manuprāt, izceļas visvairāk.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti