Zināmi konkursa «Supernova 2020» finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" finālā 8. februārī piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, "Bad Habits", DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste. Tātad kopumā šī gada vienīgajā konkursa tiešraidē LTV1 un replay.lv par uzvaru "Supernovā" un tiesībām pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē, cīnīsies deviņi dalībnieki.

Šogad konkursa finālistus no 26 klātienes atlasē startējušajiem dalībniekiem izvēlējās starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija gan mūzikas ierakstu, mūzikas menedžmenta un mediju, kā arī komunikācijas jomas profesionāļi, gan konkursa rīkotāji no Latvijas Televīzijas.

Vērtējot pretendentus, žūrija ņēma vērā vairākus faktorus – dziesmas oriģinalitāti un uzbūvi, muzikālo potenciālu, dziesmas vēstījumu, izpildītāja vokālās dotības un spējas, potenciālu konkurēt starptautiskajā tirgū un to, kā konkrētais mākslinieks un dziesma varētu izskatīties uz Eirovīzijas lielās skatuves. Tika ņemta vērā arī "YouTube" platformas datu analīze, kas atspoguļo to, kā sabiedrība "patērējusi" atlases kārtā izskanējušās 26 dziesmas šīs nedēļas laikā.

Papildus astoņiem finālistiem žūrija deva iespēju "Supernova" finālā šogad startēt arī jaunajai izpildītājai Selestei. "Konkursam ir svarīgi, ka ir jauni, spējīgi un drosmīgi mākslinieki, kuriem ir sapnis par lielo skatuvi un nav aizspriedumu pret šo konkursu. Seleste sevi ļoti labi parādīja atlasē, šī ir viņas pirmā uzrakstītā dziesma, un mēs ceram, ka šis viņai un citiem jaunajiem māksliniekiem dos vajadzīgo impulsu savu mērķu sasniegšanai," žūrijas izvēli pamatoja "Supernova 2020" producente Ilze Jansone.

Visu noteiks viena fināla tiešraide

Kā jau ziņots, šogad Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursam "Supernova" būs tikai viena tiešraide 8. februārī, kad arī televīzijas skatītāji varēs aktīvi iesaistīties dziesmu vērtēšanā, balsojot par savu favorītu. "Šogad būs tikai viena tiešraide, un tas uzreiz būs fināls. Tātad tikai viena iespēja visiem kopā izlemt, kurš Latviju maijā pārstāvēs Roterdamā", sacīja konkursa producente Ilze Jansone.

Šī būs jau 21. reize, kad Latvija tiks pārstāvēta starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas katru gadu pie TV ekrāniem pulcē miljoniem skatītāju ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē. Latvijas dziesma Eirovīzijas finālā iekļuvusi desmit reizes.

Kas ir šī gada finālisti?

Šogad konkursa "Supernova" finālā redzēsim gan labi atpazīstamus, gan mazāk zināmus vārdus.

Katrīna Bindere – "I Will Break Your Heart"

  • Mūzika: Katrīna Anete Bindere-Čodere, Jānis Driksna, Niklāvs Sekačs
  • Vārdi: Katrīna Anete Bindere-Čodere, Jānis Driksna, Niklāvs Sekačs
  • Producenti: Kaspars Ansons, Niklāvs Sekačs

 

Dziedātāja Katrīna Bindere, kas savas vokālās prasmes attīstījusi, dziedot vairākos koros, piedaloties muzikālajās meistarklasēs un konkursos, dziesmu "I Will Break Your Heart" sarakstījusi kopā ar Jāni Driksnu un Niklāvu Sekaču radošajā nometnē "RIGaLIVE". Tā stāsta par neprātīgu mīlestību un kaislīgu jūtu tumšo pusi.

Samanta Tīna – "Still Breathing"

  • Mūzika: Samanta Tīna
  • Vārdi: Aminata Savadogo
  • Producents: Samanta Tīna, Arnis Račinskis

 

Samanta Tīna konkursā piedalās ar dziesmu "I’m Still Breathing", kas stāsta par sievietes neizsīkstošo spēku, vienlaikus vēršot uzmanību uz sabiedrībā valdošajiem stereotipiem par sievietēm. "Mums ir jābūt ideālām mātēm, sievām, saimniecēm un veiksmīgām karjeristēm ar lieliem nākotnes plāniem profesionālajā izaugsmē. Tāpat jāprot reizēm būt vīrišķīgām, lai pastāvētu par sevi, saviem tuvajiem un saviem sapņiem, jāsaglabā perfekts izskats un jāpaspēj aprūpēt arī visus apkārtējos sev līdzās. Tā ir viena liela sistēma ar pienākumu daudzumu, kas nedod nekādas atlaides!" – viņa pauž.

Edgars Kreilis – "Tridymite"

  • Mūzika: Edgars Kreilis, Ingars Viļums
  • Vārdi: Edgars Kreilis, Ingars Viļums
  • Producents: Ingars Viļums

 

Dziedātājs Edgars Kreilis dziesmu "Tridymite" sarakstījis kopā ar grupas "Prāta vētra" dalībnieku Ingaru Viļumu. Dziesmas nosaukumā minētais daudzšķautņainais kristāls tridimīts simbolizē nezināmo un līdz galam neizskaidrojamo mīlestības formulu. Kas gan var pārspēt enerģiju, kad divu cilvēku acu skatieni uz mirkli satiekas un notiek neizskaidrojamais?

Katrīna Dimanta – "Heart Beats"

  • Mūzika: Katrīna Dimanta, Herberts Blumbergs, Andis Ansons, Jānis Bērziņš
  • Vārdi: Katrīna Dimanta, Herberts Blumbergs, Andis Ansons, Jānis Bērziņš
  • Producenti: Andis Ansons, fonds "Līdzskaņa"

 

Mūziķe un komponiste Katrīna Dimanta uzaugusi septiņu allaž dziedošu bērnu ģimenē. Dziesma "Heart Beats" tapusi labdarības fonda "Līdzskaņa" radošajā nometnē. Tā stāsta par meiteni, kura rīta agrumā pilsētas ielās negaidīti satiek senu mīlestību, kas liek sirdij pukstēt straujāk.

"Bad Habits" – "Sail With You"

  • Mūzika: Mārtiņš Balodis, Kristaps Grīnbergs, Normunds Bārbals, Jānis Līde
  • Vārdi: Mārtiņš Balodis
  • Producents: "Bad Habits"

 

Grupā "Bad Habits" apvienojušies Mārtiņš Balodis (vokāls, ģitāra, mutes ermoņikas), Jānis Līde (elektriskā ģitāra), Normans Bārbals (sitamie instrumenti, bungas) un Kristaps Grīnbergs (bassģitāra). Dziesmu "Sail With You" iedvesmojis Mārtiņa vectētiņš un viņa stāsti par karu, dzīvi un mīlestību.

ANNNA – "Polyester"

  • Mūzika: Anna Madara Pērkone
  • Vārdi: Anna Madara Pērkone
  • Producenti: Thijs Van Der Klugt, Anna Madara Pērkone

 

ANNNA ir 25 gadus jauna dziesmu autore, producente un izpildītāja, kura uzaugusi Saulkrastos, bet jau vairāk nekā piecus gadus dzīvo Amsterdamā. Dziesma "Polyester" ironiski attēlo dziedātājai tuvu tēmu –"ātro modi" – un tās postošo ietekmi uz vidi. 17. janvārī ANNNA pārstāvēs Latviju Eiropas starptautiskajā mūzikas izstādes festivālā "Eurosonic", Nīderlandē.

DRIKSNA – "Stay"

  • Mūzika: Jānis Driksna
  • Vārdi: Aidan O’Connor
  • Producents: Kaspars Ansons

 

Dziesminieks un dziedātājs Jānis Driksna savu solista karjeru uzsāka grupā "MyRadiant You", bet "Supernovā 2020" viņš piesaka sevi kā DRIKSNA. Dziesma "Stay" vēstī par to vienu vienīgo, kuru no sirds neizdzēš nedz laiks, nedz attālums. Ko darīt, ja dzīve un katra uzņemtais virziens stājas ceļā un neļauj būt kopā?

Miks Dukurs – "I’m Falling For You"

  • Mūzika: Miks Dukurs
  • Vārdi: Miks Dukurs
  • Producents: Miks Dukurs

 

Miks Dukurs ir dziedātājs, tekstu autors un komponists, kurš pats arī producē savu mūziku. Dziesma "I’m Falling For You" stāsta par mīlestību, kas nekad nebeidzas, un sajūtām, kas sniedzas tālu ārpus šīs pasaules robežām.

Seleste – "Like Me"

  • Mūzika: Reinis Briģis
  • Vārdi: Seleste Solovjova-Vlasova
  • Producents: Reinis Briģis

 

Seleste ir 17 gadus jauna rīdziniece, kura mācās Rīgas Kultūru vidusskolā, apgūst ģitārspēli un muzicē. Dziesma "Like Me" ir viņas pirmā sarakstītā dziesma, kas mudina nebaidīties izlīst no pelēkās masas un parādīt savu personību un dīvainību.

 

Kas bija šī gada konkursa žūrijā?

Divās atlases kārtās "Supernova 2020" dalībniekus vērtēja Petri Mannonen ("Universal Music Group" vadītājs Somijā un Baltijas valstīs), Martti Vuorinen ("Universal Music Group" A&R), Sabīne Brice ("Universal Music Group" pārstāve Latvijā), Inese Saulāja ("Warner Music" pārstāve Latvijā), Liena Grīna ("LaIPA" – Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības izpilddirektore), Ramūnas Zilnys (Lietuvas TV kanāla "LRT" mūzikas redaktors), Maarja Merivoo-Parro (Igaunjas "Raadio 2" galvenā redaktore), Jānis Žilde (mūziķis, portāla "TVNET" galvenā redaktora vietnieks, sadaļas "KULTŪRA+" redaktors), Kaspars Zaviļeiskis (mūzikas žurnālists), Aiga Leitholde (mūzikas žurnāliste), Kaspars Mauriņš ("Latvijas Radio 2" satura galvenais redaktors), Emīls Kazakovs ("Kurzemes Radio" programmas direktors), Toms Grēviņš (Latvijas Radio 5 – Pieci.lv rīta šova vadītājs), Artis Dvarionas ("Radio SWH" dīdžejs), Aleksis Vilciņš (Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžejs), Rūdolfs Švēde ("Radio TEV" dīdžejs), Edgars Bāliņš (Eirovīzijas bloga "Wiwibloggs" autors, portāla "DELFI" sociālo tīklu profilu satura redaktors), Agnese Cimuška ("Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore), Guna Zučika (grupas "Carnival Youth" menedžere), Ralfs Eilands (mūziķis, konkursa "Eirovīzija" dalībnieks), Miroslavs Kodis (Latvijas Eirovīzijas fanu kluba prezidents), Ieva Liepa (grupas "Prāta vētra" preses un mārketinga menedžere), Līga Andžāne (konkursa "Supernova" un Latvijas delegācijas Eirovīzijā komunikācijas vadītāja), Pēteris Krievkalns (konkursa "Supernova" radošais direktors) un Ilze Jansone (konkursa "Supernova" producente).

Konkursa aktualitātēm var sekot "Supernova 2020" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti