Spīķeros uzstāsies «The Boondocks» un «The Citizens LV»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trešdien, 15.jūnijā, uz Spīķeru brīvdabas skatuves uzstāsies "indie" grupa no Igaunijas „The Boondocks” un pašmāju sintiroka grupa „The Citizens LV”. Ieeja pasākumā bez maksas, informē pasākuma rīkotāji. Koncertu varēs skatīties tiešraidē lsm.lv.

Kā pirmie uz Spīķeru brīvdabas skatuves 15.jūnijā kāps grupa no Igaunijas - "indie" apvienība „The Boondocks”. Jau vēstīts, ka iepriekš grupas uzstāšanās tika atcelta slikto laikapstākļu dēļ. Grupa nāk no Pērnavas un savā ietekmju lokā sauc tādas grupas kā "Joy Division", "Oasis" un "Queens of the Stone Age". 2013. gadā grupa piedalījusies “Noortebänd”, lielākajā jauno grupu konkursā Igaunijā, un sasniegusi finālu. Drīz pēc tam klajā nācis videoklips dziesmai “Turn Off the Lights”, kas trīs nedēļas pēc kārtas bija līderis Igaunijas mūzikas video topos.

Pasākuma turpinājumā, simboliski noslēdzot Baltijas "indie" mūzikas koncertu sēriju Spīķeros, uzstāsies sintiroka apvienība „The Citizens LV”. Grupu izveidoja 2010. gadā četri draugi, tolaik skolas biedri. Pašlaik tajā spēlē Jānis, Krišjānis, Reinis, Mārtiņš un Pauls. Mūziķi grupas pastāvēšanas laikā ir izmēģinājuši un smēlušies iedvesmu no dažādiem populārās mūzikas žanriem un izpildītājiem līdz visbeidzot atraduši savu skaņu žanrā, ko paši raksturo kā sintezatoru roku jeb sintroku. Grupas skanējumu raksturo enerģiska un spēcīga ritma sekcija, kurā bungas un bass apvieno vienkāršo un sarežģīto, lai kopā radītu modernu roka skanējumu ar drum'n'bass pieskaņu. To papildina fankam raksturīgas ģitāras partijas un pretstatā 1980. gadus atgādinoši klasiskā roka ģitāras solo. Visbeidzot unikālo skanējumu atnes sintezatoru melodijas un blūza stila vokāls, kuras piešķir katrai dziesmai citādu noskaņu - sapņainu, jautru vai melanholisku.

„Baltijas neatkarīgās mūzikas mēnesis Spīķeros” tika organizēts ar mērķi iepazīstināt rīdziniekus un pilsētas viesus ar jaunām un daudzsološām indie mūzikas grupām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, piedāvājot kvalitatīvus un ikvienam interesentam pieejamus brīvdabas koncertus Rīgas centrā, Spīķeros.

Koncertu sērija norisināsies Spīķeru pagalmā, Maskavas ielā 12k-2. Ieeja no plkst.18.30. Koncertu sākums ap plkst.19.30. Darbosies brīvdabas kafejnīca.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti