Spīķeru kvartāla brīvdabas koncertsezonu atklās Haralds Sīmanis un grupa «Stūrī zēvele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atklājot brīvdabas kultūras programmu Spīķeru kvartālā, trešdien, 28. jūlijā, uz skatuves kāps dziesminieks Haralds Sīmanis un mūzikas grupa “Stūrī zēvele”, informēja organizatori.

Koncerts norisinās koncertsērijas “Miers” programmā, kas jau otro gadu dodas pie skatītājiem Spīķeru kvartālā, piedāvājot iepazīt Latvijas alternatīvās mūzikas skatuves pārstāvju radošo darbību un ļauties nepieradinātās mūzikas valdzinājumam.

Trešdien ap pulksten 19.10 uz Spīķeru skatuves kāps Haralds Sīmanis ar pavadošo grupu, savukārt ap pulksten 20.20 – grupa “Stūrī zēvele”.

Ieeja koncertā būs bez maksas. Pie ieejas apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Par mūziķiem

Haralds Sīmanis ir latviešu dziesminieks. Pēc profesijas — jumiķis. Muzikālo izglītību nav ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā. Jau 1970. gados Sīmanis uzsāka sadarbību ar Arvīdu Ulmi, kura dzeju savās dziesmās izmanto joprojām. Mūziķis ir izdevis vairākus albumus. Viens no viņa populārākajiem skaņdarbiem ir balāde "Ezers", kuru viņš 1980. gadā izpildīja "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā, un pēc šīs uzstāšanās mākslinieks ieguva atpazīstamību.

“Stūrī zēvele” ir indie/pop apvienība, kuru 2006. gadā Kuldīgā izveidoja skolasbiedri. Vēlāk, grupas aktīvajai darbībai pārceļoties uz Rīgu, tās sastāvs vairākas reizes ir pamainījies. Šobrīd grupā darbojas pieci dalībnieki – Elizabete Milta, Klāvs Lauls, Justīne Kuzņecova, Maija Ušča un Uldis Gedra. Grupas izdevusi trīs studijas albumus – "Labrīt!" (2014), "Labdien" (2016), kā arī 2020. gadā grupa klājā laida savu trešo albumu ar likumsakarīgu nosaukumu "Labvakar". Savas pastāvēšanas laikā grupa skanējusi dažādos Latvijas mūzikas notikumos, tostarp festivālos "Positivus", "Laba daba" un "Zemlika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti