Skanēs 13. starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.septembra vakarā Svētās Trīsvienības katedrālē Liepājā notiks 13. starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla atklāšanas koncerts. Tajā Johana Sebastiana Baha, Johannesa Brāmsa, Josefa Klička un Antonīna Dvoržāka mūziku atskaņos viens no savas paaudzes pasaules izcilākajiem ērģelniekiem no Čehijas Pāvels Kohouts.

Čehu ērģelnieku Pāvelu Kohoutu mēdz dēvēt par vienu no savas paaudzes izcilākajiem koncertērģelniekiem pasaulē. Jau studiju gados mūziķis uzvarējis un ieguvis godalgas teju visos prestižākajos ērģeļnieku konkursos.

Kohouts absolvējis Prāgas konservatoriju un turpinājis savas studijas pie slavenā speciālista profesora Žaka Van Ortmersena Amsterdamas konservatorijā Nīderlandē. Kohouts koncertējis visā Eiropā un arī Krievijā, Gruzijā, Hongkongā, Singapūrā, Izraelā, Sīrijā, Japānā, Australijā, Jaunzēlandē, ASV un citur. Mūziķis bieži tiek aicināts sniegt starptautiskas meistarklases un lekcijas visā pasaulē. Doktora grādu Kohouts ieguvis, pētot vācu un čehu ērģeļmūzikas atskaņošanas tradīcijas, kas viņa sniegumā būs klausāmas arī Liepājā.

13.starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls norisināsies no 12. līdz 20.septembrim Liepājā un Kuldīgā. Programmā notiks seši ērģeļmūzikas koncerti Liepājā Svētās Trīsvienības katedrālē un Kuldīgas Svētās Katrīnas baznīcā.

Festivālā notiks arī muzikoloģes un mūzikas instrumentu vēstures speciālistes Ligitas Ašmes lekcija par Kurzemes ērģelēm, kā arī ērģelnieka, ērģeļu eksperta un bibliogrāfa Mikus Dzenīša prezentācija par jaunākajiem Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles ērģeļu būvvēstures izpētes rezultātiem.

Festivālā piedalīsies gan pašmāju, gan ārvalstu mākslinieki: Ilze Reine (ērģeles), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Ainars Paukšēns (čells, "viola da gamba"), Kristīne Adamaite (ērģeles), Artis Sīmanis (saksofons), Vidas Pinkēvičus no Lietuvas (ērģeles), Pāvels Kohouts no Čehijas (ērģeles), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Birģele (ērģeles), Inese Romancāne (soprāns), Reinis Lapa (flauta), Kaspars Zemītis (ģitāra), Karīna Pētersone (stāstniece), muzikoloģe Ligita Ašme, ērģeļu vēsturnieks Mikus Dzenītis un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti