«Saulkrasti Jazz» direktors: Festivālu var rīkot droši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāla „Saulkrasti Jazz 2013” rīkotāji ar katru gadu pārliecinās, ka festivālu var droši rīkot, Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” norāda festivāla direktors Raimonds Kalniņš.

„Visas piecas dienas ir brīnišķīgas,” piektdien, aicināts novērtēt aizvadītās Saulkrastu džeza festivāla dienas, atzīst festivāla direktors, stāstot, ka šogad jauniešiem piedāvāts uzstāties uz „Origo” skatuves, festivāla lielās skatuves un Saulkrastu centrā, un visur publika brīnišķīgi uzņēmusi.

Ar katru gadu pārliecināmies, ka festivālu var rīkot droši,” saka Raimonds Kalniņš. „Var uzticēties mūsu Latvijas mūziķiem un programmas katram ir savādāka.”

Lai gan jaunie mūziķi nākuši no vienām un tām pašām mūzikas skolām un mācību programma viņiem ir līdzīga, jauniešu muzikālā programma, ko viņi spēlē, ir ļoti atšķirīga. Pēc festivāla direktora domām tas liecina, ka jauniešiem „galviņās kaut kas notiek un kaut kas jauns rodas”.

Jautāts, vai varētu apgalvot, ka festivāls izaudzinājis jaunu džeza mūziķu paaudzi, festivāla direktors atbild, ka tas būtu pārāk skaļi teikts. Saulkrastu džeza festivāla rīkotāji uzskata, ka galvenais jau 16 gadus rīkotās vasaras nometnes uzdevums ir intereses un stimula izraisīšana bērnos.

Runājot par to, vai festivāla organizatori jau tagad kaļ plānus uz nākamo gadu, Kalniņš stāsta, ka festivāla laikā vairāk vērojot to, kā viss funkcionē, cik ātri iekļaujas un cik ātri saprot, ko vajag mūsu bērniem, pedagogi, kuri pirmo reizi atbraukuši un nezina, kas viņus šeit sagaida.

Par koncertiem es tik ļoti neiespringstu, jo mūziķu vienības salikt festivāla koncertos šobrīd nav sarežģīti,” norāda Raimonds Kalniņš.

Kā ziņots, džeza svētki Saulkrastos notiek visu nedēļu, katru vakaru piedāvājot augstvērtīgu muzikālu baudījumu brīvdabā. Festivāla kulminācija gaidāma sestdien, 20.jūlijā, kad 12.00 uz festivāla skatuves kāps meistarklašu audzēkņi, bet 19.00 uzstāsies Beka Gochiashvili Trio, Kestutis Vaiginis Quartet un Mirāžas džeza orķestris ar vokālistu Ola Onabule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti