Rīta Panorāma

Kā tiek pārstrādāti sašķirotie atkritumi?

Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidentu Māri Kučinski

Dziesmu rakstīšanas nometne "RIGaLIVE 2018"

Sākusies «RIGaLIVE» dziesmu rakstīšanas nometnes otrā sesija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Konkursam “Supernova” mūziķi sāk gatavoties gana ilgu laiku pirms tā. Pirmās “Supernovas” dziesmas tapa īpašā nometnē – “RIGaLIVE” –, kas pulcē virkni pazīstamu mūziķu.

Ir sākusies nometnes otrā sesija, kurā piedalās tādi mūziķi kā Markus Riva, Linda Leen, Laura Rizzotto un citi. Tomēr, ja pirmajā sesijā nometnes virsmērķis bija gatavoties “Supernovai”, šoreiz tās mērķis ir radīt radiohitu, informēja nometnes organizatore Agnese Cimuška.

Dziesmu rakstīšanas darbnīca “RIGaLIVE” ir starptautisks pasākums mūzikas industrijas pārstāvju savstarpējai sadarbības veicināšanai, profesionalitātes līmeņa celšanai un pieredzes apmaiņai. Tas tiek rīkots pēc "Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksporta" iniciatīvas ar  Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA), kā arī Kultūras ministrijas atbalstu.

Pirmā "RIGaLIVE" dziesmu rakstīšanas sesija, kas notika pagājušā gada septembrī, guva lielu atsaucību gan no vietējiem, gan ārvalstu dalībniekiem un ekspertiem. Divu dienu laikā tika radītas 16 dziesmu demo versijas, ko vietējie un ārvalstu eksperti atzina par augsta līmeņa potenciāliem radio hitiem.  Starp trīsdesmit pirmās "RIGaLIVE" sesijas dalībniekiem bija arī Dons, Justs, Aminata, Kaspars Ansons, Kristīne Prauliņa, kā arī dalībnieki no Igaunijas, Lietuvas un Skotijas.

Šajā pavasarī saņemts gandrīz simts pieteikumu, no kuriem “RIGaLIVE” organizatori atlasīja 24 mūziķus, kas piedalīsies dziesmu rakstīšanas nometnē. Viņu vidū ir arī Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Linda Leen un Arnis Račinskis.

“RIGaLIVE 2018” norisinās no 9. līdz 11. aprīlim. Pirmajā dienā notiek dalībnieku iepazīšanās, lekcijas un darbnīcas, bet pārējās abās dienās astoņas komandas, kas katra sastāv no trīs mūziķiem – izpildītāja, dziesmu autora un producenta –, astoņas stundas intensīvi strādās pie jaunu dziesmu tapšanas, kas katras dienas noslēgumā tiks prezentētas citām komandām un mūzikas industrijas ekspertu panelim.

Viena no pirmās “RIGaLIVE” sesijas laikā radītajām dziesmām, “(My heart beats) Stacatto”, kuras autori ir Kaspars Ansons, Kristīne Prauliņa un Valters Sprūdžs, šodien piedzīvo savu pirmatskaņojumu raidījumā “Rīta Panorāma” un Radio SWH ēterā. Dziesma dzirdama lietuviešu dziedātājas Jurgas izpildījumā.

Pati Jurga par dziesmu komentē šādi: “Ierakstīt cita mūzikas autora radītu dziesmu bija lieliska izdevība, jo īpaši tāpēc, ka tā ir tik lipīga. Es tā nebiju darījusi diezgan ilgu laiku, taču es gaidīju šāda veida izaicinājumu, un tas atnāca “Staccato” formā. Man ļoti patīk dziesmas piedziedājums – pat ja kāds nezina, ko nozīmē staccato vai legato, dziesmas vēstījums ir viegli uztverams, jo atgādina to sajūtu, kas rodas, kad cilvēks iemīlas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti