Sākas festivāls «Summertime - aicina Inese Galante»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar koncertu "Lidija Baiha. Vijoles balss" un koncerta videomateriāla "Magic of the Violin" ("Vijoles maģija") pasaules pirmizrādi, kā arī metālpūšamo instrumentu grupas "Canadian Brass" meistarklasi 10.augustā Jūrmalā sākas XI starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante".

Šā gada festivāla tematiskais ietvars ir balss visās tās izpausmēs - raupja, maiga, pavedinoša, dejojoša, iepriecinoša.

Līdz svētdienai, 16.augustam, ik vakaru Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notiks festivāla koncerti. 10.augustā notiks Lidijas Baihas koncerts "Vijoles balss", 11.augustā skanēs "Canadian Brass" koncerts "Mūzika. Iedvesma. Enerģija", 12.augustā uzstāsies Andrea Motisa un Hoans Čomorro ar programmu "Vidusjūras mirdzums", 13.augsutā notiks "Bel Canto dzīres" ar Inesi Galanti, 14.augustā notiks "The Swingles" koncerts "Piektdienas vakars a cappella noskaņā", 15.augustā uzstāsies Džojs Morants un Daniils Krāmers ar programmu "Ņujorka-Maskava-Ņūorleāna", 16.augustā festivālu noslēgs koncerts Gala Galante".

"Kopš pirmā festivāla ir pagājuši  vienpadsmit gadi, un ar katru festivālu mēs topam aizvien interesantāki un citādāki. To varēs pieredzēt visu šo nedēļu - katru festivāla dienu būs kaut kas cits, un tas piedāvās lielu muzikālo dažādību," norāda Inese Galante.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, festivāla laikā Jūrmalas kultūras centrā notiks meistarklases. Tās ir pieejamas ikvienam interesantam, kas grib uzzināt kaut ko jaunu par mākslu un mūziķiem.

"Latvijā viesojos otro reizi, un mani patīkami pārsteidz gan Latvijas daba, gan šeit dzīvojošie draudzīgie cilvēki. Ir radusies sajūta, ka šeit dzīvo mana Latvijas ģimene," saka  tenors Andreass Šāgers, kurš festivāla Galā koncertam izvēlējies gan īpaši šim orķestra sastāvam aranžētu Riharda Vāgnera operas āriju, gan duetu no Džuzepes Verdi operas "Otello", kuru dziedās kopā ar Inesi Galanti.

Festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" atklāšanas koncertu iemūžina Austrijas televīzijas komanda, ko uz Latviju uzaicinājis diriģents Matiass Flecbergers. Televīzija filmēs gan Ineses Galantes, gan viena no Ineses Galantes jauno talantu laureātiem - jaunās vijolnieces Evas Ter-Sarkisovas - uzstāšanos, kā arī iemūžinās projekta "Magic of the Violin" pirmizrādi Latvijā. Nofilmētais materiāls tiks demonstrēts kanālos "Arte" un "Mezzo".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti