Rīta Panorāma

"Baltijas ceļš" bija svarīgs arī visai Eiropai

Rīta Panorāma

Sākas festivāls SANSUSĪ

Veiksmīgs banķieris atvadījās no turīgas dzīves, lai veltītu sevi skatuvei

Festivālā «Summertime» uzstāsies bijušais baņķieris Stīvens Ridlijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

8. augustā festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē ar "Soul-džeza šovu" uzstāsies bijušais baņķieris Stīvens Ridlijs.

Atvadījies no baņķiera turīgās dzīves, apdāvinātais un virtuozais pianists reiz izstūma uz ielas klavieres un sāka spēlēt. Savos 29 gados Stīvenam ir izdevies iekarot pasaules vadošās mūzikas skatuves, nopelnot starptautisku mūzikas kritiķu un publikas atzinību.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" Stīvens Ridlijs stāsta, ka 15 gadu vecumā zaudējis tēvu. Viņš nomiris, nepiepildījis sapni kļūt par kaut ko vairāk, nekā bija. Līdzīgs stāsts ir arī pašam Stīvenam. Viņš jau agrā vecumā sapratis, ka grib darīt ko citu - piepildīt savu sapni par skatuves dzīvi.

Pateicoties mūziķa prasmei izjust skaņdarbus un nodot savas izjūtas un emocijas publikai, Stīvena Ridlija uzstāšanās aizrauj jau ar pirmajām tās minūtēm. Mākslinieks atzīst, ka mūziku vairāk redz, nekā to dzird, kā arī sapņo ar savu mākslu ietekmēt miljonu klausītāju dzīves.

Ridlijam šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā. "Rīta Panorāmā" viņš skaidro, ka vienam uzstāties, protams, ir grūtāk nekā tad, ja aiz muguras ir 20 mūziķu. Uz skatuves viņš stāstot savu stāstu par sapņu piepildīšanu, spēlējot dažādu stilu mūziku.

Kā norāda festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" rīkotāji, Ridlija uzstāšanās Dzintaru koncertzālē, visticamāk, kļūs par pašu emocionālāko solo koncertu Jūrmalā. Tas nebūs koncerts tradicionālajā izpratnē, bet kaislīga vokāla un klavierspēles “deja” kā īstā talanta monoizrāde. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti