Kultūras ziņas

Trīs režisores - trīs īsfilmas

Kultūras ziņas

Dita Rietuma iepazīstina ar Holivudas klasiku

Raimondu Paulu apbalvo ar "Platīna disku"

Raimondu Paulu apbalvo ar «Platīna disku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maestro Raimonds Pauls trešdien saņēma augstāko izdevēja „Reader’s Digest” apbalvojumu – "Platīna Disku". To viena no pasaules lielākajiem izdevniecībām pasniedz māksliniekiem, kuru ieraksti Latvijā pārdoti vairāk nekā 9000 eksemplāros. Paula populārāko dziesmu apkopojums četros diskos un mūzikas kritiķes Daigas Mazvērsītes sastādītā grāmata par maestro daiļradi lielo pārdošanas apjomu sasniegusi dažu mēnešu laikā.

Lai vienuviet izkārtotu savus apbalvojumus, būtu vajadzīga atsevišķa istaba, saka viens no visu laiku populārākajiem un ražīgākajiem Latvijas komponistiem. Taču par savām trofejām un panākumiem komponists netīksminās, dažas esot pat pazaudējis. Tomēr šis mūzikas apkopojums, līdz ar Daigas Mazvērsītes izvērstajiem skaidrojumiem, viņaprāt pielīdzināms vēsturiskai liecībai.

Es domāju, ka tur galvenokārt tiek atsvaidzināts tas, ko mēs darījām ar pirmajiem izpildītājiem. Tā ir populārās mūzikas vēsture,” saka maestro. “Izdevums zināmā mērā ir pateicība par to, ko mēs esam darījuši, sākot no 60.gadiem.

Nākampirmdien Latvijas Nacionālajā operā notiks Raimonda Paula jubilejas koncerts - «R.Pauls 78».  Kur maestro uzstāsies kopā ar jaundibināto Latvijas Radio bigbendu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti