Panorāma

EP priekšsēdētāja: Palīdzēt ukraiņiem ir lielākais mērķis

Panorāma

Panorāma

Maestro Raimondam Paulam – 88

Maestro Raimondam Paulam – 88; cilvēki vēl labu veselību un jaunu dziesmu radīšanu

Nozīmīga diena 12. janvārī ir Maestro Raimondam Paulam – viņš svin 88. dzimšanas dienu. Latvijas Radio 2 kopā ar populāriem mūziķiem un radio klausītājiem ir izveidojuši īpašu programmu "Paula ballīte" – tā gaidāma pulksten 18.05 ar sirsnīgu sadziedāšanos, skanot gan vecajām, gan jaunajām Raimonda Paula dziesmām. Tāpat sveicienus dzimšanas dienā Paulam sūta arī iedzīvotāji, ko Latvijas Radio sastapa un uzrunāja Rīgas ielās.

Jubilārs nolēmis visu dienu uzklausīt glaimus

Vairāk nekā sešus gadu desmitus Latvijas Radio mājas gaiteņi Raimondam Paulam ir kā otrās mājas. Arī savā dzimšanas dienā Maestro ir Latvijas Radio.

Pats pirmais apsveicējs šorīt bijis dzejnieks Jānis Peters. Pauls sev raksturīgā manierē atzīst, ka savu 88. dzīves gadu sagaidot bez īpašām sajūtām. Šodien esot nolēmis visu dienu uzklausīt glaimus: "Es brīnos, ka vispār saprotu, ko daru. Reizēm gan parādās pazīmes, ka es atslēdzos. Bet tie ir tie gadi un tur jābrīnās pie manas slodzes."

Vaicāts, ko varētu pats sev novēlēt Pauls saka, ka viņam viss ir: "Kur dzīvot ir, ko ēst ir. Tagad es pats māku uzsildīt šo to. Tagad gan sanāk, ka gaļas gabals vienā pusē ir melns, otrā balts. Tā ir virtuves tehnika. Tagad esmu atradis, ka labāk cepas ar gabaliņu sviesta."

Spēku un apņēmību radīt un spēlēt uz skatuves dot apziņa, ka jāiet un vienkārši jādara.

"Tāds ir mans darbs. Kamēr daudzi nodarbojas ar runām, es domāju tālāk, ko darīšu martā, ko vēlāk. Tev pašam tas viss ir jāmeklē," teic Maestro.

Vēlējumi dzimšanas dienā

Visi Latvijas Radio uzrunātie cilvēki ir ļoti atsaucīgi un ar smaidu sejās gatavi dalīties savās pārdomās.

Sveicienus dzimšanas dienā Maestro vēl iedzīvotāji
00:00 / 03:59
Lejuplādēt

Latvijas Radio: Ko jums nozīmē Raimonds Pauls?

 "Tas ir vesels laikmets latviešu mūzikā, tā ir spēja izteikt tautas dvēseli, mentalitāti. Milzīgs talants, Dieva dots."

 "Raimonds Pauls manā dzīvē nozīmē asociēšanos ar latvietību, kopš maziem gadiem bija tāda sajūta – tā kā es esmu pietiekami vecs cilvēks, kas savu bērnību, jaunību piedzīvojis padomju laikā – bija tāda sajūta, ka tā latvietība tā kā izplēn, un tad bija divi pīlāri – Raimonds Pauls un Imants Kalniņš, kuru mūzika pieturēja pie latvietības un latviskās kultūras."

"Visu savu dzīvi pavadīju pie Raimonda Paula mūzikas – vēl joprojām ļoti skaista, tāda, ka patīk visām vecuma grupām, arī bērniem ļoti patīk "Dzeguzītes" repertuārs, līdz ar to mēs klausāmies no maza līdz vecam."

 "Man ļoti patīk Raimonds Pauls, man ļoti patīk Raimonda Paula dziesmu popūrijs, esmu viņa fans; lai arī esmu jaunās paaudzes cilvēks, man tomēr vairāk patīk tā laika mūzika."

"Nu, Maestro – labāka nav!"

"Tā ir Latvijas zīme!"

Latvijas Radio: Ko jūs viņam šodien novēlētu dzimšanas dienā?

"Lai turpina tāpat kā līdz šim un taisa koncertus!"

"Veselību, prieku un lai viņš izjūt visu mūsu atbalstu un mīlestību, kas staro no mums uz viņu!"

"Veselību! Ja būs veselība, tad visa kā pietiks!"

"Ilgu mūžu un labu veselību!"

 "Novēlētu viņam saglabāt to gara spēku, izturību un skaidrību, kāda viņam jau ir! Lai dievs dod viņam veselību! Arī jaunus panākumus dziesmās!"

"Turpināt darīt to, ko viņš ir darījis visu savu mūžu, jo tik daudz cilvēkiem tas joprojām ir vajadzīgs, – laba mūzika palīdz visās dzīves situācijās, it īpaši Raimonda Paula mūzika."

Latvijas Radio: Vai jums ir kāda viņa mīļākā dziesma?

""Baltā saule"."

"Konkrēti nē, bet man parasti patīk vienkārši uzlikt pleilisti, kur ir pilns ar viņa dziesmām un klausīties uz riņķi."

"Man ir ļoti daudz, man ļoti patīk, ka Paula dziesmām arī ir brīnišķīgi vārdi. Ļoti daudz, kaut sāksim ar "Balta saule spīd, visapkārt jūra, jūra vien. Balta laiva slīd, un laivā mēs ar tevi vien"."

"Baltā saule" kopā ar citām vecām un jaunām, bet visiem mīļām Maestro dziesmām tiks dziedāta arī "Paula ballītē", kur starp sadziedāšanās reizēm dalībnieki atbildēs uz dažādiem jautājumiem par jubilāru, savukārt goda vietā pie flīģeļa būs dzirdams arī pats Maestro Raimonds Pauls: "Diezgan šķībi vispār skatos uz tām jubilejām, bet kaut kāds laiks ir pavadīts uz skatuves, man ir bijuši daudzi draugi, arī ienaidnieki – viss kaut kas, bet nu kaut kā mēs nodzīvojām. Es jums visiem novēlu – nu, turaties; kā mums tur tai vieglajā žanrā iet, tā iet, un centīsimies saglabāt to latviešu dziesmiņu, kā nu mēs vien mēs mākam. Paldies!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti