Citi raidījumi

Sveicam Andri Veismani 55. dzimšanas dienā!

Citi raidījumi

Annas Sakses "Pasakās par ziediem" - Gundars Āboliņš, Dita Krenberga un Valts Pūce

Raimonds Pauls: Esmu ar to skatuvi saindējies, un tāds laikam palikšu...

Raimonds Pauls: Esmu ar to skatuvi saindējies un tāds laikam palikšu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Otrajās Lieldienās, atbalstot mūsu mūziķus un komponistus, Latvijas Radio 3 "Klasika" atsāks ierastos kamermūzikas koncertus Latvijas Radio1. studijā. Savu ''jā" koncertiem bez publikas klātbūtnes jau teikuši Agnese Egliņa, Edgars Cīrulis, Vestards Šimkus un citi, bet 13. aprīļa vakarā pulksten 18.00 koncertā "Viens pats studijā" dzirdēsim Maestro Raimondu Paulu.

Programma cieši saistīta ar Dailes teātra simtgadi – Raimonds Pauls radījis melodijas daudzām Dailes izrādēm, un koncerts Otrajās Lieldienās būs lieliska iespēja baudīt Maestro brīnišķo spēli un atsaukt atmiņā tādas izrādes kā "Īsa pamācība mīlēšanā", "Brands", "Šerloks Holmss", "Elizabete, Anglijas karaliene", "Džons Neilands" un vēl daudzas citas.

Līdz ar Maestro Latvijas Radio 1. studijā būs tikai Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore un muzikoloģe Gunda Vaivode – skanēs mūzika un sarunas, kurām līdzi sekot varēs gan "Klasikas" viļņos, gan arī videotiešraidē "Facebook" un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Raimonds Pauls un Gunda Vaivode
Raimonds Pauls un Gunda Vaivode

Gunda Vaivode: Dailes teātris. Kā jūs to dažos vārdos varētu noraksturot?

Raimonds Pauls: Visa jaunība pagāja tur... Un man par to prieks! Pateicoties vairākām izrādēm, kas savā laikā ieguva diezgan lielu publikas atsaucību, parādījās jaunā aktieru paaudze – atceros, kā ienāca Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Ivars Kalniņš – vesela rinda pēc tam kļuva populāri! Bija vairāki lieli uzvedumi teātra Lielajā zālē. Domāju, ka šobrīd vienkārši jāļauj teātrim nostabilizēties. Neskatoties uz visu, kas tur ir bijis, teātris būs. Gaidīsim, kad būs jauni iestudējumi. Novēlu teātrim to!

Raimonds Pauls un komponists, Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods
Raimonds Pauls un komponists, Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods

Pēc spēlēšanas pats esat noilgojies?

Ko nozīmē – noilgojies... Vienmēr esmu spēlējis ar prieku. Pagājušogad, šķiet, pat pārspēlējos.

No vienas puses, nemaz nedrīkstu tā teikt, bet mani šī krīzes situācija nolika pie vietas – nācās atteikties no vairākiem koncertiem, un varbūt tā arī vajadzēja – pārāk daudz to bija.

Bet tik un tā – esmu ar to skatuvi saindējies, un tāds laikam palikšu.

Paldies jums, ka piekritāt atsākt mūsu dzīvo koncertu sēriju Latvijas Radio 1. studijā, jo klausītāji ir noilgojušies pēc mūziķiem, un arī mūziķiem klausītāji  vismaz iztēlē  ir ļoti, ļoti vajadzīgi.

Domāju, ka

Latvijas Radio studijai tieši ar to arī pamatā vajadzētu nodarboties – rīkot dzīvos koncertus.

Jo mums ir ļoti daudz tā saukto nopietno jeb klasisko izpildītāju, tur arī ir labs instruments – pianistiem un ne tikai pianistiem. Tieši spēlēt dzīvos kamermūzikas koncertus, nekādā  ziņā ne tos mākslīgos, elektroniskos.

Paldies, Maestro, un tiekamies pirmdienas vakarā sešos!

Uz redzīti! Laimīgi!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti