Paula un Radio bigbenda koncertam Briselē ovācijas; Maestro: spēlēt uz Eiropas skatuves bija īpaši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar ovācijām Briselē aizvadīts Maestro Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un dziedātājas Kristīnes Prauliņas koncerts, noslēdzot Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Maestro atzina, ka spēlēt uz Eiropas skatuves bija īpaši. 

Programmā skanēja jauni aranžējumi latviešu klasiķu Emīla Dārziņa un Jāņa Ivanova, gruzīnu komponista Gijas Kančelli, kurš arī pats arī bija ieradies no netālās Antverpenes, kā arī citu komponistu skaņdarbi, austrāliešu džeza virtuoza Džeimsa Morisona  aranžētās latviešu tautasdziesmas un paša Raimonda Paula kompozīcijas.

Raimonds Pauls, kurš milzīgu popularitāti ieguvis ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā un citās bijušajās PSRS bloka valstīs, uz Rietumeiropas koncerta skatuves bija pirmo reizi. Un, lai gan iepriekš intervijā Latvijas Radio viņš bija norādījis, ka uz Briseli nebrauks, jau pēc koncerta atzina, ka uz Eiropas skatuves spēlēt ir bijis īpaši.

“Visi mani labākie gadi aizgāja tā režīma laikā, kad izbraukt kaut kur bija neiespējami vai ar lielām grūtībām. [..]  Bet man ir patīkami, ka ar šo publiku varējām atrast tomēr kontaktu citā pasaules malā,” sacīja Pauls, norādot, ka pēc aplausiem un attieksmes to varēja manīt.  

Raimonds Pauls par koncertu Briselē
00:00 / 00:45
Lejuplādēt


Jau ziņots, ka otrdien, 16. jūnijā, “Flagey” koncertzālē Briselē notika Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē noslēguma koncerts. Tajā uzstājās Latvijas Radio bigbends un solisti – maestro Raimonds Pauls un dziedātāja Kristīne Prauliņa.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti