Pasaules koru olimpiāde Rīgā notiks 2014.gada jūlijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Uz Pasaules koru olimpiādi, kas Rīgā notiks no 2014.gada 9. līdz 19.jūlijam, varētu ierasties 20 līdz 25 tūkstoši dalībnieku. Sagaidāms, ka dalībnieki pārstāvēs 80–100 valstu.

Uz Pasaules koru olimpiādi, kas Rīgā notiks no 2014.gada 9. līdz 19.jūlijam, varētu ierasties 20 līdz 25 tūkstoši dalībnieku, žurnālistiem trešdien pastāstīja Pasaules koru olimpiādes prezidents Ginters Tičs. Sagaidāms, ka dalībnieki pārstāvēs 80–100 valstu.

 

Rīgas domē 29. februārī tika parakstīts līgums par Pasaules koru olimpiādes (World Choir Games) rīkošanu Rīgā 2014. gadā no 9. līdz 19. jūlijam. Tas ir pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls. Līgumu par Pasaules koru olimpiādes rīkošanu parakstīja Ginters Tīčs, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un "Nodibinājuma Rīga|2014" valdes locekle Diāna Čivle.

Rīga ir ieguvusi rīkotāju tiesības, sacenšoties ar Melburnu (Austrālijā), Bali (Indonēzijā), Keiptaunu (Dienvidāfrikā) un Sočiem (Krievijā). Pasaules koru olimpiāde notiek ik pēc gada katru reizi citā kontinentā. Olimpiādē kopš 2000. gada piedalījušies vairāk nekā 5800 koru un 260 000 dziedātāju no 100 valstīm. Šajos mūzikas svētkos piedalās gan profesionālie, gan amatieru kori no visas pasaules.

Pasaules koru olimpiādēs ir piedalījušies vairāki kori no Latvijas, piemēram "Balsis", "Gaudeamus", "Absolventi" un citi. 2006. gadā Ķīnā Pasaules koru olimpiādē pirmo vietu ieguva koris "Kamēr", saņemot 96 no iespējamiem 100 punktiem. Šis rezultāts aizvien nav pārspēts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti